12.10.12

Ινδονησία: Δέκα χρόνια από τις επιθέσεις στο Μπαλί...

Τελετές μνήμης πραγματοποιήθηκαν στο Μπαλί για τη δέκατη επέτειο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε δύο νυχτερινά κέντρα στις 12 Οκτωβρίου 2002, που στοίχισαν τη ζωή σε 202 ανθρώπους.
Οι δύο βόμβες εξερράγησαν στα ...
νυχτερινά κέντρα Paddy's Irish Bar και Sari Club στην τουριστική πόλη Κούτα του Μπαλί. Ανθρωποι από 21 χώρες ήταν ανάμεσα στους νεκρούς, οι περισσότεροι -88- από την Αυστραλία.

Παρόντες στις τελετές μνήμης στο Μπαλί ήταν η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ, ο πρώην πρωθυπουργός Τζον Χάουαρντ και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Τόνι Αμποτ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδονησίας Μάρτι Ναταλεγκάουα, επίσης παρών, απέτισε φόρο τιμής στους διασώστες και στα θύματα. Οι δράστες, όπως είπε, είχαν «αποτύχει παταγωδώς», καθώς ενίσχυσαν «τη συλλογική μας αποφασιστικότητα να δυναμώσουμε τις φωνές της μετριοπάθειας και να πολεμήσουμε τον εξτρεμισμό και την έλλειψη ανεκτικότητας σε όλες τις μορφές τους».

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας είχαν τεθεί σήμερα σε ισχύ, με 2.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας στο νησί, καθώς οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι υπάρχουν πληροφορίες για ενδεχόμενο χτύπημα.

Οι ευθύνη για τις επιθέσεις έχει αποδοθεί στην ακραία ισλαμιστική οργάνωση Τζεμάα Ισλαμίγια που έχει δεσμούς με την Αλ Κάιντα Τρεις άνδρες είχαν καταδικαστεί και εκτελέστηκαν το 2008. ...
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: