7.10.12

Κωνσταντόπουλος: Δεν θα το αφήσω ετσι...

... το θέμα της "λίστας Λαγκάρντ"...
crime. gr
«Αυτή την ιστορία δεν πρόκειται να την αφήσω» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, και γνωστοποίησε πως θα πάει τη Δευτέρα στον Άρειο Πάγο για αυτό το θέμα.

Μιλώντας στην τηλεόραση του SKAI o κ. Κωνσταντόπουλος αναρωτήθηκε: «Βρίσκουμε ένα φάκελο, τον ανοίγουμε, περιγράφεται ένα ... έγκλημα. Τι θα πούμε: δεν το παίρνουμε (τον φάκελο) γιατί δεν ξέρουμε αν έγινε η μαγνητοσκόπηση με την άδεια του δολοφόνου ή το πάμε στον εισαγγελέα, για να πιστοποιηθεί η γνησιότητα του και να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες;».

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι αυτά τα στοιχεία τα έδωσε η υπουργός Οικονομικών μίας χώρας (Κριστίν Λαγκάρντ) στον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας (Γιώργο Παπακωνσταντίνου). «Ξέρουμε την προέλευση και ξέρουμε ότι παρόμοιο υλικό έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες χώρες» σημείωσε, προσθέτοντας «θεωρούμε ότι είμαστε τόσο κουτοπόνηροι, ώστε όλα να τα δικαιολογούμε με μια κούφια φλυαρία;».

Ο κ. Κωνσταντόπουλος τόνισε ότι η διερεύνηση της υπόθεσης έπρεπε να έχει γίνει εξ αρχής. Όπως είπε, πρέπει να γίνει η διασταύρωση των στοιχείων της λίστας, αλλά βάσει των αρχών ενός κράτους δικαίου, με την απαραίτητη τήρηση της εχεμύθειας ώστε να μην προσβάλλονται αδίκως πρόσωπα, γιατί το ότι κάποιος υπάρχει στη λίστα, δε σημαίνει ότι έχει προβεί σε κάποια παράνομη πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: