10.10.12

Ναι μεν αλλά...



...από το ΠΑΣΟΚ για την Μέρκελ...
Στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι σίγουροι για το τι προσέφερε η Άνγκελα Μέρκελ στον Αντώνη Σαμαρά και για αυτό όλες οι τοποθετήσεις της Ιπποκράτους είναι εξαιρετικά προσεκτικές.

Το μεσημέρι της Τετάρτης εκδόθηκε ένα ... ακόμη άτυπο σημείωμα με τις επισημάνσεις τους ΠΑΣΟΚ. Οι συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου κάνουν λόγο για «ισχυρό σήμα διεθνώς, ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και να παραμείνει ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης». Σπεύδουν, όμως, να υπογραμμίσουν ότι «παρά τη μεγάλη σημασία σε πολιτικό και επικοινωνιακό επίπεδο, η παρουσία της κας Μερκελ δεν είχε κανένα απτό αποτέλεσμα στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης».

«Όλα τα ζητήματα παραμένουν συνεπώς ανοιχτά. Περιμένουμε πάντα την έκθεση της τρόικας και εξακολουθούμε να είμαστε αντιμέτωποι με το ύψος, το περιεχόμενο, και τη χρονική κλιμάκωση του πακέτου των μέτρων» είναι το δικό τους συμπέρασμα.

Μέσα από τις γραμμές της άτυπης ενημέρωσης γίνεται εμφανής και η δυσφορία του ΠΑΣΟΚ για την αποστροφή του πρωθυπουργού ότι αποκαταστάθηκε η αξιοπιστία της χώρας.

Επισημαίνεται ότι η ίδια η κυρία Μέρκελ αναγνώρισε την προσπάθεια των προηγούμενων τριών ετών. Εκφράζεται, ακόμη, η έντονη ενόχληση για τη στάση του Φώτη Κουβέλη: «Είναι κρίμα που σε μία κρίσιμη στιγμή για την χώρα, ο κ. Κουβέλης δεν θέλησε να εμφανισθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις που μετέχουν στην Κυβέρνηση και να υποστηρίξουν σε μία συζήτηση με την κυρία Μέρκελ από κοινού την εθνική στρατηγική»!

Τέλος, οι συντάκτες του κειμένου υποστηρίζουν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει εγκλωβισμένος στις εσωτερικές του αντιθέσεις και διαφωνίες του για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας».

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: