3.10.12

Νόμιμη -κατά εισαγγελικές πηγές- η αξιοποίηση της λίστας...

Διαφορετική είναι η κρίση εισαγγελικών πηγών για το εάν η λίστα με τους Έλληνες καταθέτες στην Ελβετία θα μπορούσε να είχε αξιοποιηθεί ή όχι, δεδομένου ότι... είναι προϊόν υποκλοπής. Πηγές που επικαλείται ο Σκάι «αδειάζουν» εκείνους που υποστηρίζουν ότι είναι παράνομη η αξιοποίηση της λίστας, εξηγώντας ότι θα μπορούσε νομίμως να χρησιμοποιηθεί καθώς ενδέχεται να περιλαμβάνει και καταθέτες που ελέγχονταν για φοροδιαφυγή σε βαθμό κακουργήματος.

Κατά τις ίδιες πηγές, υπάρχουν αποφάσεις του Αρείου Πάγου βάσει των οποίων τα στοιχεία θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί.

Η λίστα με τα ονόματα των Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία βρίσκεται πλέον στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη. Θεωρείται, μάλιστα, πιθανό ο κ. Πεπόνης να καλέσει να δώσουν εξηγήσεις προσώπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της ...περιήγησης της λίστας από γραφείο σε γραφείο από το 2010 ώς σήμερα.

Η λίστα έφτασε στον κ. Πεπόνη την Τρίτη. Το «ταξίδι» της ξεκίνησε από το γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέστειλε τον φάκελο με τα συγκεκριμένα στοιχεία στο γραφείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, που εν συνεχεία τη διαβίβασε το ΣΔΟΕ.

Με τη σειρά του το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος απέστειλε τη λίστα στον οικονομικό εισαγγελέα.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: