3.10.12

Τέλος οι ενισχύσεις στον αγροτοσυνδικαλισμό !...

ΓΙΑ τον έλεγχο που διενεργείται αναδρομικά στις αγροτικές οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Εξερχόμενος από το Mέγαρο Μαξίμου ανέφερε ότι με...
οδηγία του πρωθυπουργού ο έλεγχος επεκτείνεται από το 1994 έως σήμερα, με τη συνδρομή και του ΣΔΟΕ. «Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε ένα τέλος στην παράλογη ενίσχυση του κρατικοδίαιτου αγροτοσυνδικαλισμού. Τα χρήματα αυτά πλέον θα δίδονται σε οικογένειες πολύτεκνων αγροτών και κτηνοτρόφων σε ορεινές, μειονεκτικές, νησιωτικές και ακριτικές περιοχές» δήλωσε ο κ. Χαρακόπουλος.
Υπενθυμίζεται ότι για τα οικονομικά έτη 2007-2011 έχουν καταβληθεί οικονομικές ενισχύσεις ύψους 15 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ χωρίς ποτέ να έχει γίνει απολογιστικός και διαχειριστικός έλεγχος στις οργανώσεις.
Ο κ. Χαρακόπουλος έχει προαναγγείλει τροποποίηση του νόμου για τους συνεταιρισμούς, καθώς «είναι επιβεβλημένη η κατάργηση της παράλογης οικονομικής ενίσχυσης στον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό».
Αναφορικά με τη χθεσινή δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμου Χαρακόπουλου ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας τονίζει ότι η ΠΑΣΕΓΕΣ δεν έχει επιβαρύνει ούτε με ένα ευρώ τον προϋπολογισμό και τον Έλληνα φορολογούμενο. «Ο πόρος που εισπράττει μέσω του ΕΛΓΑ καταβάλλεται αποκλειστικά από τους αγρότες και τους παραγωγούς και είναι ανταποδοτικός, καθώς επιστρέφει και πάλι στους αγρότες μέσω των υπηρεσιών που προσφέρει η ΠΑΣΕΓΕΣ».
«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας κάνει συνυπεύθυνους για τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα μας. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στο πολιτικό σύστημα και κυρίως στα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν» καταλήγει η ΠΑΣΕΓΕΣ....

newsmessinia.blogspot.

Δεν υπάρχουν σχόλια: