7.10.12

Ογδόντα κιλά αστακού, στο πιάτο του Αμπράμοβιτς...

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς δεν ήρθε απλώς στην Ελλάδα, αλλά έκανε και τις ζημιές του. Αλλωστε ο Ρώσος μεγιστάνας μάς έχει συνηθίσει σε οικονομικές υπερβολές -ειδικά όταν... αυτές συνάδουν με υψηλές γεύσεις και γκουρμέ εκφάνσεις-, ανάλογες με εκείνη που έκανε πριν από τρία χρόνια στο πολυτελές εστιατόριο «Εtrusco» της Κέρκυρας «υπογράφοντας» λογαριασμό αντίστοιχο με τις εισπράξεις μιας ολόκληρης σεζόν.

Η συνέχεια γράφτηκε φέτος με «χρυσούς» λογαριασμούς στην Ελλάδα του μνημονίου, όταν ύστερα από μια βόλτα σε αρκετά ελληνικά νησιά ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι επέλεξε για ολιγοήμερες διακοπές την Κω, συντροφιά με τη σύντροφό του Ντάρια Ζούκοβα και μια παρέα Βραζιλιάνων billionaires.

Οι υψηλού επιπέδου συνήθειες του κακομαθημένου Ρώσου και της καλής του έγιναν εμφανείς στο νησί με το καλημέρα: με το που άραξε η πολυτελής θαλαμηγός «Εclipse» των 170 μέτρων στο λιμάνι, μια στρατιά από το προσωπικό ξαμολήθηκε στο νησί για προμήθειες σούπερ μάρκετ που άγγιξαν το ποσό των 2.000 ευρώ: «Οι άνθρωποι στο νησί τα έχασαν με τους ανθρώπους του πληρώματος, που μπήκαν με... επιθετικές τάσεις στα μαγαζιά για τον ημερήσιο ανεφοδιασμό», λέει κάτοικος του νησιού. Παρήγγειλαν τόσα πολλά πράγματα που ήταν σχεδόν αδύνατον να μεταφερθούν με απλό αυτοκίνητο, γι’ αυτό και στο τέλος αναγκάστηκαν να επιστρατεύσουν φορτηγάκι! Λέγεται μάλιστα ότι για τη μεταφορά και την τοποθέτηση των εμπορευμάτων στο σκάφος χρειάστηκε περισσότερο από μία ώρα, γεγονός που έκανε τους κατοίκους να παρακολουθούν εμφανώς σοκαρισμένοι, προσπαθώντας να μαντέψουν τον σπάταλο αλλά και υπερκαταναλωτικό ιδιοκτήτη του.

Αφάνισαν ακόμη και τον γόνο αστακού!

Ο Αμπράμοβιτς αποδείχτηκε εξπέρ στις ορθοπεταλιές. Φορώντας τη χαρακτηριστική στολή ποδηλάτη, την προηγούμενη Κυριακή βγήκε από το σκάφος του προκειμένου να γυμναστεί αλλά και να κάνει τη βόλτα του στο νησί. Οκτώ σεκιουριτάδες τον ακολουθούσαν κατά πόδας στις περιοχές Λάμπη, Τιγκάκι, Πυλί και Καρδάμαινα, όπου βρέθηκε συντροφιά με το ποδήλατό του. Στην Καρδάμαινα τον περίμενε η υπόλοιπη παρέα, καθώς η φήμη μιας ταβέρνας με νοστιμιές που μυρίζουν θάλασσα έκανε τον Ρώσο να κλείσει ολόκληρο το μαγαζί για εκείνον και τους φίλους του.
Η «παραγγελιά» επιτεύχθηκε εύκολα, καθώς έφερε την ένδειξη «αστακοί». Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για πραγματικό αφανισμό του πολυτελούς εδέσματος, αφού η παρέα των billionaires κατανάλωσε περί τα 80 κιλά αστακού, τα οποία «κατέφταναν» με βάρκες ακόμη και από κοντινά νησιά. Λέγεται μάλιστα ότι κάποια στιγμή ο καταστηματάρχης, βλέποντας ιδιαίτερα ορεξάτους τους πελάτες του, άρχισε να τηλεφωνεί για αστακοανεφοδιασμό σε κοντινά εστιατόρια, εξαφανίζοντας από το νησί ακόμη και την τελευταία αστακοουρά!

Το ασυνήθιστο φαγοπότι κράτησε περί τις τέσσερις ώρες και παρότι δεν διέρρευσε τίποτα αναφορικά με τον λογαριασμό, κάποιοι κάνουν λόγο για πενταψήφιο νούμερο, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου πλήρωσε ο Ρώσος cash με ένα απλό τηλεφώνημα στον υπεύθυνο του πληρώματός του.
πηγη "Πρωτο Θεμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια: