17.10.12

Απάτη με πώληση αυτοκινήτων μέσω διαδικτύου...



Τέσσερις περιπτώσεις απάτης μέσω διαδικτύου σχετικά με πώληση αυτοκινήτων, σε βάρος πέντε ατόμων εξιχνιάστηκαν από τις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθησαν επ΄αυτοφώρω χθες στην... περιοχή της Μενεμένης, ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός, ενώ αναζητείται ένας 26χρονος οι οποίοι αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν 24χρονο, προσποιούμενοι τους πωλητές Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου.

Ειδικότερα, οι δράστες, ενώθηκαν τουλάχιστον από το Σεπτέμβριο του 2012 και ενεργώντας από κοινού, προέβαιναν με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση στην εξαπάτηση υποψήφιων αγοραστών αυτοκινήτου, προσποιούμενοι τους πωλητές Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, αναρτώντας ηλεκτρονική αγγελία πώλησης του οχήματος στο διαδίκτυο, με ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Με τον τρόπο αυτό κατόρθωσαν να εξαπατήσουν πέντε άτομα, από τους οποίους απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 8.800 ευρώ, αφαιρώντας τελικά το αυτοκίνητο που τους παρέδιδαν, κατά τη διάρκεια της μεταβίβασης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα - προανάκριση, οι δράστες, κατά το τελευταίο δίμηνο, προσέλκυσαν τουλάχιστον πέντε παθόντες – υποψήφιους αγοραστές αυτοκινήτων, με του οποίους έκλεισαν προσυμφωνημένα ραντεβού, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αγοροπωλησία των οχημάτων. Οι δράστες μετέβαιναν στο ραντεβού με το υπό πώληση αυτοκίνητο και αφού έπαιρναν το συμφωνηθέν χρηματικό αντίτιμο, παρέδιδαν στους αγοραστές αντικλείδια του οχήματος ενώ τα πρωτότυπα τα διατηρούσαν στη κατοχή τους. Εν συνεχεία, εκμεταλλευόμενοι την απουσία των παθόντων κατά τη διαδικασία της μεταβίβασης, έταιρος δράστης αφαιρούσε το όχημα από το σημείο, χρησιμοποιώντας το πρωτότυπο κλειδί.

Επίσης, από την διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, έφεραν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, ιδίου τύπου, ενώ χρησιμοποιούσαν πλαστές υπεύθυνες δηλώσεις – εξουσιοδοτήσεις και έγγραφα, με στοιχεία των ιδιοκτητών των κλεμμένων πινακίδων, τα οποία επιδείκνυαν στους υποψήφιους αγοραστές προκειμένου να τους πείσουν για τη νομιμότητα της μεταβίβασης.

Επιπλέον, στην κατοχή των δύο συλληφθέντων αλλά και σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 39χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 3.275 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα, τρία αντικλείδια αυτοκινήτων και κλεμμένες κρατικές πινακίδες.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες εντοπισμού του τρίτου συνεργού.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: