6.10.12

«Χακί ΜΑΤ» στο Πεντάγωνο...

Δύο διμοιρίες ειδικά εκπαιδευμένων στρατιωτικών στην αντιμετώπιση και καταστολή πλήθους, με εξοπλισμό ανάλογο αυτού που διαθέτουν τα ΜΑΤ, συνεπικουρούμενες από άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων και στρατονόμους θα... αναλάβουν στο εξής τη φύλαξη του Πενταγώνου.

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», το νέο σχέδιο που αποφασίστηκε χθες μετά τα πρωτοφανή έκτροπα, περιλαμβάνει επίσης ενίσχυση των μεταλλικών πλεγμάτων ασφαλείας στην κεντρική πύλη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και αύξηση των σκοπών και των περιπόλων.

Η προχθεσινή εισβολή των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά είχε ως αποτέλεσμα να πληγεί καίρια η εικόνα του καλύτερα φυλασσόμενου στρατοπέδου και να παραβιαστεί το «στρατηγείο» των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι σκηνές δε που ακολούθησαν με τις συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και ανδρών των ΜΑΤ και οι τραυματισμοί τόσο διαδηλωτών, όσο και στρατιωτικών ήταν εικόνες πρωτοφανείς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αμέσως μετά τη λήξη των επεισοδίων σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας αποφασίστηκε η άμεση εφαρμογή ενός σχεδίου ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας του Πενταγώνου.

Ετσι αποφασίστηκε, δύο διμοιρίες της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, δηλαδή περίπου 50 άνδρες, που έχουν εκπαιδευτεί στην αντιμετώπιση και καταστολή πλήθους, θα μετασταθμεύσουν από το Κιλκίς στην Αθήνα με αποστολή τη φύλαξη του Πενταγώνου. Οι στρατιωτικοί αυτοί είναι πλήρως εξοπλισμένοι. Φέρουν ασπίδες, κλομπ, κράνη, δακρυγόνα και προστατευτικά σώματος, όπως ακριβώς τα ΜΑΤ.

Πέραν των ειδικά εκπαιδευμένων αυτών στρατιωτικών, που θα τίθενται σε επιφυλακή όταν γίνεται διαδήλωση έξω από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, έχει δοθεί εντολή να μεταφερθούν στο Πεντάγωνο περίπου 20 άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων και συγκεκριμένη από τη Ζ’ ΜΑΚ. Αυτοί θα αναλάβουν τη φύλαξη της κεντρικής πύλης, καθώς η σωματική τους διάπλαση και τα αντανακλαστικά που έχουν αποκτήσει από την υψηλών απαιτήσεων εκπαίδευσή τους συνιστούν σίγουρα πιο ασφαλή λύση για την πύλη του στρατοπέδου. Οι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων θα ενισχύσουν επίσης τα περίπολα και τις σκοπιές του Πενταγώνου.


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: