11.10.12

«Δεν γνωρίζω αν ο Παπακωνσταντίνου είπε ψέματα»...

Τη δική του απάντηση στην «ύποπτη» διαδρομή της «λίστας Λαγκάρντ» δίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Ειδικότερα, κατά την αρχική του μακροσκελή τοποθέτηση, ο κ. Βενιζέλος επέμεινε ότι ...
το υλικό είναι παράνομο, ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό υλικό, ενώ επισήμανε ότι η «εκ του πλαγίου εκμετάλλευσή του θα δημιουργήσει πρόβλημα στις σχέσεις της χώρας με τη Γαλλία, αλλά και την Ελβετία, με την οποία επιχειρούμε να συνάψουμε διμερή συμφωνία για τη φορολογία καταθέσεων».

Αναλυτικά, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι έμαθε από τα τελευταία δημοσιεύματα πως οι οικονομικοί εισαγγελείς με «έγγραφο προς το υπουργείο Οικονομικών, που υπολαμβάνει ότι το υπουργείο Γαλλίας έδωσε CD, ζητά το αρχικό υλικό που παρέλαβε ο κ. Παπακωνσταντίνου και τα σχετικά συνοδευτικά έγγραφα».

«Η παρουσίαση των γεγονότων είναι διαφορετική. Ο κ. Διώτης δεν αναφέρθηκε ότι υπάρχει επίσημο συνοδευτικό έγγραφο και ότι ήρθε ανεπισήμως, ατύπως και δίχως αριθμό πρωτοκόλλου. Δεν γνωρίζω αν ο κ. Διώτης πήρε το αρχικό υλικό ή το αντίγραφο. Θεωρώ ότι και ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν λέει ψέματα, αλλά αυτό δεν το γνωρίζω εγώ» σχολίασε ο κ. Βενιζέλος.

Ξεκινώντας την κατάθεσή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος άφησε αιχμές προς τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε, σε πιο ήρεμους, τόνους τα όσα είπε και δημοσίως όλες αυτέ τις ημέρες. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «ουδέποτε ενόχλησα τον κ. Διώτη για την πορεία των ερευνών, γιατί πίστεψα ότι η έρευνα προχωράει κανονικά. Ούτως ή άλλως για λόγους αρχής ποτέ δεν παρενέβη κατά τη διάρκεια της υπουργίας μου στις έρευνες του ΣΔΟΕ, ούτε καν ρώτησα πώς μπορεί να προχωράει η οποιαδήποτε έρευνα διότι θα μπορούσε να θωρηθεί ως παρέμβαση του υπουργού στο έργο του ΣΔΟΕ».

Ο κ. Βενιζέλος απαντώντας στην τοποθέτηση του κ. Διώτη ότι ποτέ δεν έλαβε εντολή από τον υπουργό για να ξεκινήσει έρευνα για τη συγκεκριμένη λίστα υπογράμμισε: Σε καμία περίπτωση το ΣΔΟΕ δεν μπορεί να περιμένει εντολή από τον υπουργό για να κάνει τη δουλειά του. Ανέμενα πρόοδο και αποτέλεσμα ξέροντας ότι οι ρυθμοί είναι αργοί».

Χαρακτήρισε τις σχέσεις του με τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ καλές, αλλά τυπικές...
spirospero.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: