10.10.12

Επιστροφή προστίμων στην Ελλάδα από το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ...

Την επιστροφή στην Ελλάδα του χρηματικού ποσού των 820.821 ευρώ αποφάσισε σήμερα το Γενικό Δικαστήριο της Ε.Ε. ύστερα από προσφυγή ακύρωσης που είχε καταθέσει η χώρα μας. Τα χρήματα αυτά είχαν επιβληθεί ως πρόστιμα σε περιπτώσεις παρατυπιών που αφορούσαν κυρίως..
. εταιρείες τυποποίησης ελαιολάδου και εκκοκκιστικές επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, το 2002 η Επιτροπή συνέστησε κοινή ομάδα εργασίας από μέλη της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης και της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας προκειμένου να ερευνηθούν περιπτώσεις παρατυπιών που εκκρεμούσαν.

Από τις 431 υποθέσεις που εξετάστηκαν οι 13 αφορούσαν ελληνικές εταιρείες, κυρίως εταιρείες τυποποίησης ελαιολάδου και εκκοκκιστικές με ποσό 13,3 εκατ. ευρώ που καταβλήθηκε αχρεώστητα.

Το ποσό αυτό τελικά καταλογίστηκε σε βάρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, επειδή διαπιστώθηκε ότι η παρατυπία ή η απουσία ανάκτησης οφείλονται σε παρατυπίες ή αμέλειες αποδιδόμενες σε διοικητικές ή άλλες υπηρεσίες και οργανισμούς του Κράτους. Ωστόσο την απόφαση αυτή της Επιτροπής την προσέβαλε με προσφυγή ακύρωσης η Ελληνική Δημοκρατία...
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: