2.10.12

Φέκτερ: Θα δοθεί χρόνος στην Ελλάδα...

Την πεποίθησή της ότι θα δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις εξέφρασε η αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ.
Σε συνέντευξή της προς την... εφημερίδα Rheinische Post, η αυστριακή υπουργός παρατηρεί ότι «η Ελλάδα εργάζεται σκληρά» για τη βελτίωση της κατάστασής της. «Είναι σαφές ότι έχει τη βούληση», λέει χαρακτηριστικά η Μαρία Φέκτερ, προσθέτοντας ότι ο στόχος είναι η επιστροφή της χώρας στο δρόμο της δημοσιονομικής τάξης και της σταθερής οικονομίας.

«Η Ελλάδα εργάζεται σκληρά για την βελτίωση της κατάστασης, όπως αποδεικνύεται με το φιλόδοξο πακέτο εξυγίανσης για το 2013», δηλώνει η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών και τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη, καθώς πιθανή έξοδός της, όπως υποστηρίζει, θα είχε σοβαρές συνέπειες, τόσο για την Αθήνα, όσο και για τις υπόλοιπες χώρες του ευρώ.

«Μια αποχώρηση της Αθήνας δεν θα λύσει τα προβλήματα, αντιθέτως, θα επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση. Η χώρα θα χρειάζεται και πάλι βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους της και αυτό θα επιβαρύνει επιπλέον τους φορολογούμενους. Το γεγονός είναι ότι η έξοδος της Ελλάδας θα ήταν ακριβότερη από το δρόμο που βρισκόμαστε τώρα. Γι’ αυτό υπάρχει η αποφασιστικότητα να κρατήσουμε ενωμένη την Ευρωζώνη και οι ενδιαφερόμενες χώρες να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις», καταλήγει η Μαρία Φέκτερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: