29.10.12

“Η ακύρωση της ελευθεροτυπίας, προσβάλλει τη δημοκρατία”...



ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΡΤ

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ , σε έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν σήμερα, αποφάσισαν:

Να ζητήσουν προς την διοίκηση της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αρχής γενομένης από... αύριο 30 Οκτωβρίου, στις 06:00 το πρωί.

Και στάση εργασίας για σήμερα 29 Οκτωβρίου 20:00 – 01:00.

Με ομόφωνη απόφαση, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ καταδικάζουν την πρωτοφανή και αναιτιολόγητη ενέργεια του γενικού διευθυντή ενημέρωσης της ΝΕΤ Αιμίλιου Λιάτσου, να «κόψει» από την «Πρωϊνή Ενημέρωση» τους παρουσιαστές Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη.

Η απαράδεκτη απόφαση της λογοκρισίας, έρχεται να προστεθεί σε αλλεπάλληλες καθημερινές παρεμβάσεις στην ενημέρωση της ΝΕΤ ( εκπομπές και δελτία ειδήσεων ) που αποδεικνύουν ότι κάποιοι θεωρούν το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, ιδιοκτησία του Μεγάρου Μαξίμου.

Οι δημοσιογράφοι της ΝΕΤ, υπενθυμίζουν στην Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης της ΝΕΤ, ότι οι πολίτες πληρώνουν ανταποδοτικό τέλος για να έχουν πολυφωνική και πλουραλιστική δημόσια τηλεόραση.

Απαιτούμε: Την άμεση ανάκληση της «δίωξης» των παρουσιαστών της «Πρωϊνής Ενημέρωσης» και την διασφάλιση της ελευθεροτυπίας και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Αυτό που συνέβη σήμερα και δεν τόλμησαν επί σειρά ετών να το πράξουν οι διοικήσεις της ΕΡΤ, θίγει όχι μόνο τους συντελεστές της συγκεκριμένης εκπομπής, αλλά το σύνολο των δημοσιογράφων.

Η ακύρωση της ελευθεροτυπίας, προσβάλλει τη δημοκρατία.


typologies.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια: