4.10.12

Ο Λιβανός διαψεύδει τον Διώτη...

Τον πρώην ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, ο οποίος καταθέτοντας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ανέφερε πως ούτε ο κ. Γιώργος Ζωγραφάκης αλλά ούτε και ο κ. Ιωσήφ Λιβανός δεν του ανέφεραν τίποτα για εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην..
 υπόθεση Καρούζου, διαψεύδει ο κ. Λιβανός με ανακοίνωσή του.

Ειδικότερα, ο κ. Διώτης ανέφερε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής: «Μου ζήτησαν οι αντίδικοι της υπόθεσης Καρούζου, οι κύριοι Ζωγραφάκης και Λιβανός, να με δουν. Τους δέχθηκα στο γραφείο μου. Ήξερα ότι διενεργείται εισαγγελική έρευνα. Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος, ενώ υπήρχε σωρός αιτιάσεων των χειριστών για πολλούς, δεν μου είπαν τίποτα για πολιτικό πρόσωπο».

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Λιβανός επισημαίνει πως την 1η Ιουνίου του 2011 παρέδωσε στον κ. Διώτη αντίγραφο της αρχικής μηνυτήριας αναφοράς αλλά και της συμπληρωματικής που είχε καταθέσει για την υπόθεση στις οποίες αναφέρει τα ονόματα των τριών πολιτικών. Επίσης, επισημαίνει πως ο ίδιος σε συνάντηση που είχε με τον κ. Διώτη τον ρώτησε «αν... η διερεύνηση της υπόθεσης καθυστερεί λόγω της εμπλοκής των πολιτικών», ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ του απάντησε επί λέξει: «Ήμουν 30 χρόνια εισαγγελέας δεν δέχθηκα πιέσεις και παρεμβάσεις, δε θα δεχτώ ούτε τώρα».

Μάλιστα αναφέρεται, εμμέσως, στην πορεία της έρευνας που διεξάγει η εισαγγελέας πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «δεν καταδικάζω, ούτε απαλλάσσω κανέναν», υπονοώντας προφανώς τα πολιτικά πρόσωπα που υποστηρίζει πως του είχε πει ο Γ. Καρούζος ότι εμπλέκονται : «Όλα θα μελετηθούν και θα αξιολογηθούν και προπάντων θα διασταυρωθούν με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών σε Ελλάδα και εξωτερικό αλλά θα ελεγχθούν και δεκάδες offshore και ελληνικές εταιρίες. Για όλα αυτά θα απαιτηθεί πολύς χρόνος και εξονυχιστικός έλεγχος. Θα αξιοποιηθούν από τις Εισαγγελικές και Ελεγκτικές αρχές, ώστε να αποφανθεί η δικαιοσύνη με γνώμονα πάντα το συμφέρον του ελληνικού λαού. Μέχρι τότε «ας σεβαστούμε τις νόμιμες διαδικασίες αλλά και το τεκμήριο αθωότητας»....
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: