11.10.12

Εξώδικο εταιρείας στον διοικητή του ΙΚΑ ...

Χάθηκαν χρήματα εξαιτίας της ολιγωρίας του Ιδρύματος...
Εξώδικο στον διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο αλλά και στο Β’ Ταμείο Είσπραξης εσόδων του Οργανισμού κατέθεσε ο εκπρόσωπος της μονοπρόσωπης εταιρείας ΕΥΑΝΘΙΑ ΓΟΥΛΕΤΑ ΜΕΠΕ, διότι, ενώ η εν λόγω εταιρεία είχε...
εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ οφειλή στο ΙΚΑ σε πλειστηριασμό που έγινε για ένα από τα ακίνητά της στην Κάρυστο Ευβοίας, η διοίκηση του ΙΚΑ δεν απαίτησε τα χρήματα, ως όφειλε, και τα χρήματα να αποδοθούν σε τράπεζα όπου χρωστούσε η εταιρεία από παλαιότερο δανεισμό της.

Στο εξώδικο αναφέρεται ότι «Με έκπληξη διαπιστώσαμε πως το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, όπως εκπροσωπείται νόμιμα, ουδέποτε ανήγγειλε την απαίτησή του προς τον υπάλληλο του πλειστηριασμού, ως δικαιούτο, αλλά και όφειλε, παρά το γεγονός ότι η Προϊσταμένη του παραρτήματος Καρύστου, κ. Χρυσή Συμιακάκη, παρέλαβε νομίμως και εμπροθέσμως ακριβές αντίγραφο της κατασχετήριας έκθεσης του ακινήτου και παρά το γεγονός ότι έχουν βεβαιωθεί ληξιπρόθεσμα χρέη της εταιρείας μας στο Β’ Ταμείο Είσπραξης Εσόδων κατά της διενέργειας του πλειστηριασμού και τα οποία ανέρχονταν στο ποσό των 117.334,31 ευρώ.

Εάν το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ είχε προβεί στην κατά Νόμων εμπρόθεσμη αναγγελία του ως δανειστού μας, ως όφειλε και δικαιούτο, τότε θα μπορούσε να ικανοποιηθεί προνομιακώς και επομένως θα προηγείτο η κατάτξή του έναντι της δανείστριας και επισπεύδουσας Τράπεζας».

Και καταλήγει ο εκπρόσωπος της εταιρείας ότι η αμέλεια του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου έχει ως αποτέλεσμα η εταιρεία να συνεχίζει να χρωστά στο ΙΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: