19.10.12

Δ.Χριστόφιας: Θέλουμε να υπογράψουμε το μνημόνιο με την Τρόικα το γρηγορότερο...

Βρυξέλλες: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι η Κυβέρνηση θέλει να υπογράψει το μνημόνιο με την Τρόικα το συντομότερο δυνατόν, σημειώνοντας ότι «δεν είναι θέμα πίεσης, είναι η ζωή που πιέζει».
Σε ...
δηλώσεις στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης στις Βρυξέλλες, μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι η Τρόικα μπορεί να βρίσκεται στην Κύπρο την άλλη εβδομάδα.

Ερωτηθείς εάν αυξάνεται η πίεση στη Λευκωσία να υπογράψει το γρηγορότερο δυνατό το μνημόνιο με την Τρόικα, είπε ότι «μα θέλουμε να υπογράψουμε το γρηγορότερο δυνατό το μνημόνιο. Δεν είναι θέμα πίεσης, είναι η ζωή που πιέζει».

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ως Κυβέρνηση ούτε προσπαθήσαμε ούτε θελήσαμε να καθυστερήσουμε. Είναι μια διαδικασία η οποία λειτούργησε με δυσχέρειες. Δεν θα ήθελα αυτή την ώρα να δημιουργήσω μια νέα συζήτηση, δε χρειάζεται κατά τη γνώμη μου, τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε όλοι ως εθνική αντιπροσωπεία στην ολοκλήρωση της δικής μας αντιπρότασης προς την Τρόικα, διότι ουσιαστικά αρχίζουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα», είπε.

Σημείωσε ότι έλαβε χώρα ο κοινωνικός διάλογος, συναντήσεις με τους εργοδότες, με τα συνδικάτα, με τα πολιτικά κόμματα, ενώ με τους εκπροσώπους των κομμάτων ήταν μια συνεχόμενη συνάντηση, αυτό έγινε στο υψηλότερο επίπεδο για να θέσει ο καθένας τις στρατηγικές του επιδιώξεις σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

«Έγιναν δυο-τρεις συσκέψεις και ευελπιστώ ότι πηγαίνοντας πίσω στην Κύπρο θα έχω στο χέρι μου το τελικό αποτέλεσμα», συνέχισε.

Σε ερώτηση εάν έχει καθοριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία για την επίσκεψη της Τρόικας, είπε πολύ σύντομα, προσθέτοντας ότι «αλλά δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία, μπορεί όμως να είναι και την άλλη βδομάδα»...
philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: