5.10.12

Εισαγγελική εντολή στο ΣΔΟΕ, για έλεγχο της «λίστας Λαγκάρντ» ...



Να αξιοποιηθεί πλήρως η «λίστα Λαγκάρντ» με τα ονόματα 1.991 Ελλήνων μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία ζητεί με παραγγελία του προς το ΣΔΟΕ ο οικονομικός εισαγγελέας,l Γρηγόρης Πεπόνης.

Με την ... εισαγγελική εντολή ζητείται συγκεκριμένα από τους υπευθύνους του ΣΔΟΕ να ελέγξουν όλα τα ονόματα που περιλαμβάνονται στον επίμαχο κατάλογο και να εντοπίσουν εάν υπάρχουν περιπτώσεις για τις οποίες προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων όπως η φοροδιαφυγή, η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ή οποιοδήποτε άλλο οικονομικό έγκλημα.

Κατά τον οικονομικό εισαγγελέα η επίμαχη λίστα δεν είναι υποκλαπέν υλικό, καθώς δόθηκε επισήμως από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

Η επίμαχη λίστα αφορά τα ονόματα 1.991 καταθετών στην τράπεζα HSBC της Γενεύης και παραδόθηκε το 2010 από την τότε Γαλλίδα υπουργό Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ στον ομόλογό της Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Το ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει η λίστα να παραδοθεί στη Βουλή δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real, τονίζοντας πως «αυτή είναι η σωστή διαδρομή, αυτή την ώρα».

Αναφορικά με την αξιοποίηση της λίστας η κα Γεννηματά υποστήριξε ότι «είναι στα χέρια των ανθρώπων που πρέπει να είναι» και αυτοί, συμπλήρωσε, « θα εκτιμήσουν και θα δουν πώς μπορούν να την αξιοποιήσουν».

Υπογράμμισε ωστόσο ότι δεν μπορεί να διανοηθεί ότι « επί εννέα μήνες, άνθρωποι με πολύ μεγάλη εμπειρία και γνώση για το πώς μπορούν να αξιοποιήσουν στοιχεία και πληροφορίες, ακόμη και μέσα από μη νόμιμη οδό, δεν το έπραξαν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: