21.10.12

"Λεφτά υπάρχουν, μυαλό δεν υπάρχει" ...


... ο τίτλος του άρθρου του Πάγκαλου...

To άρθρο του πρώην υπουργού, Θεόδωρου Πάγκαλου στην εφημερίδα το Βήμα, ξεκινάει ως εξής:

«Ας υποθέσουμε ότι μια μέρα ξυπνάτε και βλέπετε ότι έφτασε η στιγμή που καιρό τώρα φοβόσασταν. Ψάχνετε τις τσέπες και στα πορτοφόλια σας και...

δεν βρίσκετε σχεδόν τίποτε».

Και ο πρώην υπουργός συνεχίζει: «Πώς όμως θα χαρακτηρίζατε κάποιον που έχει βγει στη γύρα της επαιτείας ενώ έχει χρήμα, φρέσκο, ζωντανό χρήμα που αδιαφιλονίκητα του ανήκει και που για διάφορους λόγους τον πιέζουν να εισπράξει άνθρωποι που ενδιαφέρονται γι' αυτόν ή για τις διαδικασίες που θα ενεργοποιούσε η αξιοποίηση αυτής της ρευστότητας; Δεν θα τον χαρακτηρίζατε αχρείο, ανίκανο, ανυπόληπτο, αναξιόπιστο και δεν θα τον υποπτευόσασταν για συναλλαγές ύποπτες και ανομολόγητες; Και όμως, αυτή είναι η περίπτωση του ελληνικού κράτους», επισημαίνει ο κ. Πάγκαλος αναφερόμενος στο ΕΣΠΑ. Το σύνολο που έχει στη διάθεσή του η χώρα ανέρχεται σε 24,33 δισ. ευρώ, όμως όπως τονίζει έχουν πραγματοποιηθεί δαπάνες μόνο 9,23 δισ. ευρώ.

Αναφορικά με την απορρόφηση των κονδυλίων υπογραμμίζει:

«Αν κάτι χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση να το φέρουν οι αρμόδιοι υπουργοί και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στα κοινοτικά όργανα και να καταλάβουν επιτέλους ότι το βασικό καθήκον ενός πολιτικού ηγέτη είναι να εξασφαλίζει πόρους για την ανάπτυξη της χώρας και την ομαλή λειτουργία της οικονομίας».

«Είναι δυνατόν σε μια χώρα που θέλει να μετέχει ισότιμα στην ευρωπαϊκή ενοποίηση εδώ και 30 χρόνια να είναι καθοριστικός παράγοντας για την επίλυση του προβλήματος στερεών και υγρών αποβλήτων της Αττικής όπου κατοικεί ο μισός πληθυσμός της χώρας, η στάση τους ενός ή του άλλου βλαχοδήμαρχου; Ας εισηγηθεί λοιπόν λύση άμεσα εφαρμόσιμη που θα εξασφαλίζει την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων από αύριο ο αρμοδιότερος όλων αιρετός περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός. Ας αναλάβει τις ευθύνες του ο Πρωθυπουργός. Ας παραμερίσουν τα απόβλητα της πολιτικής όλων των παρατάξεων (και της αντιπολίτευσης), ή αλλιώς ας το κλείσουμε το μαγαζί, να το δώσουμε να το διαχειριστεί καμιά πολυεθνική που θα έχει τη στοιχειώδη έξωθεν καλή μαρτυρία», καταλήγει ο κ. Πάγκαλος.


Πηγή: dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: