10.10.12

«Εμείς πάντοτε επιθυμούμε το Αιγαίο ως θάλασσα φιλίας»...




Συνάντηση 55 λεπτών είχε στο Mέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. Ο κ. Νταβούτογλου μετέφερε στον... πρωθυπουργό τις ευχές του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν για καλή επιτυχία στο έργο της κυβέρνησης.

Εκτός από τα ελληνοτουρκικά οι δύο άνδρες συζήτησαν και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και ιδιαίτερα στη Συρία, ενώ ο κ. Σαμαράς έθεσε στον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας και τα θέματα της παράνομης μετανάστευσης.

Κατά τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Βουλής με τον κ. Νταβούτογλου, ο Ευ.Μεϊμαράκης είπε ότι η κατάσταση, όπως διαμορφώνεται, στην περιοχή μας υποχρεώνει να σκεφτούμε πιο ώριμα πως μπορούμε οι δύο χώρες να συμβάλλουμε στην ειρήνη στη γειτονιά μας.

Απαντώντας, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε: «Εμείς πάντοτε επιθυμούμε το Αιγαίο ως θάλασσα φιλίας και συνεργασίας να είναι πάντοτε ελεύθερο».
Αυτή την ώρα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών συναντάται με τον Έλληνα ομόλογό του Δημήτρη Αβραμόπουλο, ενώ θα ακολουθήσουν διαβουλεύσεις των δύο αντιπροσωπειών.

Στις 13:30 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου και στη συνέχεια ο Δ.Αβραμόπουλος θα παραθέσει γεύμα εργασίας στον Αχμέτ Νταβούτογλου.

Όπως είχε διευκρινίσει την περασμένη εβδομάδα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, ο κ. Νταβούτογλου θα επισκεφθεί «μόνο την Αθήνα».
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: