20.10.12

Ο εμπρηστής του Πηλίου ...ελεύθερος με όρους!…


Με αδιάσειστο, σύμφωνα με πληροφορίες, προανακριτικό υλικό -ακόμη και καταγραφές των κινήσεών του από κάμερες- μετά από πολύμηνη και δύσκολη αστυνομική έρευνα «έδεσαν» τα στοιχεία της υπόθεσης των εμπρηστικών επιθέσεων στο...
Ανήλιο και τον Άγιο Ιωάννη Πηλίου τον περασμένο Αύγουστο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Όλα τα στοιχεία, μετά από προσεκτική αξιοποίηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, καθώς και τα εργαστηριακά ευρήματα, συνέκλιναν σε 44χρονο κάτοικο Βόλου. Χθες η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου ανακοίνωνε την εξιχνίαση 27 περιπτώσεων εμπρησμού, στις 10 Αυγούστου 2012 στο Ανήλιο και στις 12 Αυγούστου 2012 στον Άγιο Ιωάννη, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, μεθοδική και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και σε συνεργασία με το Γραφείο Συλλογής και Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο 44χρονος συνελήφθη το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, μετά από ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του για εμπρησμούς κατ’ εξακολούθηση και σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ωστόσο, μετά την απολογία του στον Ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους... Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για άτομο που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Φιλοξενείται προσωρινά στο πατρικό του σπίτι στο Βόλο, όποτε βρίσκεται στην πόλη, καθώς για μεγάλα χρονικά διαστήματα φέρεται να... περιοδεύει ανά την Ελλάδα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ζει με πόρους από την οικογένειά του, καθώς ο ίδιος είναι ανεπάγγελτος. Ταξιδεύει με τζιπ ιδιοκτησίας του, το όχημα δηλαδή που εθεάθη από μάρτυρες να αναπτύσσει μεγάλη ταχύτητα για να διαφύγει από το σημείο της πύρινης κόλασης στον Άι-Γιάννη Πηλίου, όταν ΙΧ, βάρκες και τροχόσπιτα τυλίγονταν στις φλόγες, μετά από πυρπόληση.

Ο 44χρονος φέρεται να είναι το άτομο που προσήχθη ως ύποπτος τις πρώτες ημέρες των αστυνομικών ερευνών στο Πήλιο και λίγες ώρες μετά την επίθεση στο υπαίθριο πάρκινγκ της περιοχής, ενέργεια που έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, ακόμη και μικρών παιδιών στην κατασκήνωση που βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής. Το μεσημέρι εκείνης της μέρας -η μεγάλη πυρκαγιά είχε ξεσπάσει τις πρώτες πρωινές ώρες της 12ης Αυγούστου- συνελήφθη, όταν εθεάθη να γρατζουνά με αιχμηρό αντικείμενο και να προκαλεί φθορές σε σταθμευμένα ΙΧ αυτοκίνητα στο Μούρεσι. Τότε είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση οκτώ μηνών με αναστολή, στο πλαίσιο του αυτοφώρου και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο 44χρονος κατηγορείται ότι προξένησε τον εμπρησμό 23 ΙΧ αυτοκινήτων, δύο τροχόσπιτων και δύο βαρκών (έξι στο Ανήλιο και τα υπόλοιπα στον Άι-Γιάννη) τα οποία περιέλουσε με εύφλεκτο υλικό. Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εξακριβωθεί η συμμετοχή του συλληφθέντος και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις εμπρησμών. Την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Προβληματισμός από την Ενωση Ξενοδόχων Μετά την έκβαση των αστυνομικών ερευνών σχετικά με τους επικίνδυνους εμπρησμούς, σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας ανέφερε:

«Θεωρούμε υποχρέωση μας να ευχαριστήσουμε την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και συγκεκριμένα την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου καθώς μετά από συντονισμένες έρευνες συνέλαβαν έναν εμπρηστή, ο οποίος στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν κατάφερε να «τινάξει» τον τουρισμό της περιοχής στον αέρα. Ενώ η δράση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου μας δημιούργησε ένα αίσθημα ασφάλειας και ευχόμαστε στο μέλλον να έχει παρόμοιες επιτυχημένες εξιχνιάσεις ερευνών, από την άλλη προβληματιζόμαστε που ο δράστης αποχώρησε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι να δικαστεί».

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: