8.10.12

Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ...

Το ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων για τους κατοίκους του Διστόμου επαναφέρει στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, Γιάννης Σταθάς προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εξωτερικών.

Μεταξύ άλλων ο ...
βουλευτής ρωτά αν προτίθεται η ελληνική κυβέρνηση, ενόψει της επίσκεψης της κ . Μέρκελ στην Αθήνα, να θέσει το ζήτημα σε επίπεδο διακρατικό.

Ακόμα ο κ. Σταθάς αναφέρθηκε στην απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, το 1997, η οποία δικαίωσε τους ενάγοντες Διστομίτες για τις θηριωδίες που διαπράχθηκαν από Γερμανούς τον Ιούνιο του 1944, επιδικάζοντας αποζημιώσεις στους συγγενείς των θυμάτων. Την απόφαση του Πρωτοδικείου επικύρωσε και η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου

Ωστόσο, σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η εκτέλεση της απόφασης του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης ουδέποτε έδωσε την άδεια που απαιτείται εκ του νόμου.

Πάνω σε αυτό, ο κ. Σταθάς ρωτά τους υπουργούς Εξωτερικών και Δικαιοσύνης γιατί δεν προχωρούν στην εκτέλεση της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, «την ίδια στιγμή που η Γερμανία κάνει αφαίμαξη της εθνικής μας περιουσίας;»....

Δεν υπάρχουν σχόλια: