18.10.12

Δηλώσεις ευρωπαίων ηγετών πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής...

Βέβαιος ότι η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα θα είναι θετική εμφανίστηκε προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής ευρωπαίος επίτροπος, Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν.
«Τα μέλη της Ευρωζώνης δεν πρέπει να ..
.κερδοσκοπούν σχετικά με την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδα από το ευρω επισήμανε ο σουηδός πρωθυπουργός Φρέντρικ Ράινφελντ, ενώ ο ολλανδός ομόλογός του Μαρκ Ρούτε επισήμανε ότι «το πιθανότερο είναι να μην μιλήσουμε για την Ελλάδα στη Σύνοδο».

«Δεν αναμένω σημαντικές αποφάσεις από τη Σύνοδο», ανέφερε απο την πλευρά της Άνγκελα Μέρκελ.

Λίγες ώρες πριν τη συνάντηση των ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες, η κ. Μέρκελ εκτιμά πως ο αρμόδιος επίτροπος θα πρέπει στο εξής να παρεμβαίνει στη θέσπιση των εθνικών προϋπολογισμών όταν θεωρεί ότι παραβιάζονται οι δημοσιονομικοί κανόνες της Ε.Ε.

Έκκληση στα κράτη – μέλη της Ευρώπης να λάβουν μέτρα για την ανταγωνιστικότητα, απηύθυνε εκ νέου από την πλευρά του ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον κατά την άφιξη του στη Σύνοδο.

Η Ελλάδα θα επιδιώξει να υπάρξουν θετικές δηλώσεις για τη Ελλάδα και θετικά στοιχεία για τον πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στο κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου.

Την Τετάρτη ο Αντώνης Σαμαράς στο περιθώριο της συνάντησης ευρωπαϊκών κεντροδεξιών κομμάτων στο Βουκουρέστι, δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα ώστε να αποδεσμευτεί η επόμενη δόση του δανείου και η χώρα να κινηθεί προς την ανάκαμψη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: