15.10.12

Απάτη και στον ΟΑΕΔ της Λάρισας ...

Πλοκάμια στον ΟΑΕΔ έχουν απλώσει επιτήδειοι που, με πλαστά δικαιολογητικά, έπαιρναν παρανόμως επιδόματα ανεργίας και μια σειρά άλλων παροχών. Μάλιστα, σύμφωνα με το «Έθνος», μία περίπτωση εντοπίζεται στον ΟΑΕΔ της Λάρισας.
Ήδη το δρόμο της δικαιοσύνης έχουν πάρει...
23 υποθέσεις οι οποίες έχουν κοστίσει στον ΟΑΕΔ πάνω από 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Ενδεικτικά, μάλιστα, από μία μόνο υπόθεση- στην οποία εμπλεκόταν υπάλληλος του Οργανισμού - η ζημιά είναι 1,4 εκατομμύρια!

Εκτός από 2 υποθέσεις που έφτασαν στην δικαιοσύνη τον Σεπτέμβριο και οι εμπλεκόμενοι καταδικάστηκαν, ακόμα 21 πειθαρχικές υποθέσεις έχουν διαβιβαστεί στην Εισαγγελία. Οι 13 αφορούν στην Αττική και οι υπόλοιπες, εκτός αυτής στη Λάρισα, εντοπίζονται στην Θεσσαλονίκη, την Κω, τη Ρόδο, την Ζάκυνθο και στο Ηράκλειο.

Πάντως οι πιο εντυπωσιακές περιπτώσεις απάτης καταγράφονται στην πρωτεύουσα:

Κάτοικος Αττικής (με αρχικά Γ.Δ.) έπαιρνε επίδομα ανεργίας από 12 συνολικά υπηρεσίες του ΟΑΕΔ ταυτόχρονα! Το κόστος φτάνει τις 58.277 ευρώ και έχει διαβιβαστεί πράξη βεβαίωσης οφειλής στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Σε άλλη περίπτωση υπάλληλος του ΟΑΕΔ (με αρχικά Σ.Β.) καταδικάστηκε σε δις. ισόβια. Είχε προχωρήσει σε πλαστογραφία με ζημιά για το ταμείο σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ!...

Δεν υπάρχουν σχόλια: