1.10.12

Ο πανίσχυρος πρόεδρος της Γεωργίας συγκρούεται στην κάλπη με ζάμπλουτο επιχειρηματία...


Άνοιξαν οι κάλπες για την ανάδειξη του νέου Κοινοβουλίου της Γεωργίας σε μία εκλογική μάχη μεταξύ του Προέδρου της χώρας Μικάιλ Σαακασβίλι και του πολυεκατομμυριούχου Μπίτζινα Ιβανιτσβίλι με ισχυρές τις ανησυχίες για νοθεία. Οι εκλογές θα...
καθορίσουν την πορεία που θα πάρει η διαδικασία πολιτικής αλλαγής στην Τιφλίδα, καθώς η πλειοψηφία του Κοινοβουλίου θα επιλέξει τον επόμενο χρόνο τον Πρωθυπουργό της χώρας που θα έχει πλέον ενισχυμένες αρμοδιότητες έναντι του Προέδρου.


3,6 εκατομμύρια γεωργιανοί ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες, υπό το βλέμμα 1.600 ξένων παρατηρητών της εκλογικής διαδικασίας, να διαλέξουν μεταξύ 16 συνολικά κομμάτων.

Το Ενωμένο Εθνικό Κίνημα του Σαακασβίλι έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο απερχόμενο Κοινοβούλιο με 119 έδρες σε σύνολο 150. Στον αντίποδα κατέρχεται το «Γεωργιανό Όνειρο» του Ιβανιτσβίλι, συνασπισμός έξι μικρότερων κομμάτων (που οφείλει το όνομά του σε τραγούδι του ράπερ γιου του Ιβανιτσβίλι).

Μεταξύ άλλων, στην κάλπη μένει να αποτιμηθούν και οι πιθανές επιπτώσεις από την πρόσφατη αποκάλυψη σκανδάλου κακοποίησης κρατουμένων μέσα σε φυλακή της χώρας...
NEA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: