27.10.12

Η ΕΛΑΣ αφόπλισε τους Βρακοφόρους της Κρήτης...



crime.gr
Ένα απίστευτο περιστατικό που αποτελεί ενδεικτικό της υπερβολής των μέτρων ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη έχει εξοργίσει τον Όμιλο Βρακοφόρων της Κρήτης.

Κατέσχεσαν ακόμη και τα μαχαίρια που είναι μέρος της... στολής τους.
Το περιστατικό συνέβη στο «Μακεδονία Παλάς» όπου κατέλυσε χθες το βράδυ η αποστολή των βρακοφόρων οι οποίοι θα συμμετάσχουν όπως κάθε χρόνο στην παρέλαση.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις για αυτήν την ακρότητα καθώς όπως επισημαίνει στο crime.gr ο Πρόεδρος του Ομίλου Στέλιος Καγιαδάκης, είναι θέμα τιμής για τους Κρητικούς το μαχαίρι της στολής.

Όπως μας είπε, σε ολόκληρο τον κόσμο που ταξιδεύουν κάνοντας τις εμφανίσεις τους πουθενά δεν αντιμετώπισαν ανάλογη συμπεριφορά.

Χαρακτηριστικά, στην Τουρκία που είχαν φορέσει τις στολές τους μέσα στο αεροπλάνο, οι Τούρκοι τους επέτρεψαν να κατέβουν στην Κωνσταντινούπολη έχοντας πάνω τους τα μαχαίρια.
Το ίδιο, όπως μας είπε έγινε και στην Ουκρανία, όπου χόρεψαν μπροστά στον πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Κίεβο και τα μέτρα ασφαλείας ήταν και εκεί δρακόντεια.

Όμως στην Θεσσαλονίκη δεν βρήκαν τον αντίστοιχο σεβασμό.
Οι 40 βρακοφόροι έφτααν χθες το βράδυ λίγο μετά τις 10 από το Ηράκλειο στη συμπρωτεύουσα έχοντας στις αποσκευές τους, τις οποίες μετέφεραν νόμιμα, τον οπλισμό που θα έχουν στην παρέλαση, τη στολή και τα μαχαίρια τους.

Η αποστολή κατευθύνθηκε στο «Μακεδονία Παλάς» όπου καταλύει κάθε χρόνο. Στην πόρτα υπήρχαν αυστηρά μέτρα, καθώς στο ξενοδοχείο διαμένει και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Στον έλεγχο που έγινε, ο αστυνομικός διευθυντής που ήταν αρμόδιος για την εφαρμογή των μέτρων κατέσχεσε τα μαχαίρια, τα οποία όπως είπε θα τους δώσει λίγο πριν ξεκινήσει η παρέλαση!

«Πολύ καλά κάνουν και έχουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας» μας είπε ο κ. Καγιαδάκης «αλλά θα πρέπει να γνωρίζει ο κάθε αρμόδιος και ιστορία αλλά και μέχρι που είναι τα όριά του, και να μην προσβάλει έναν φορέα από τους πλέον ιστορικούς στο τόπο, ο οποίος μάλιστα κάθε χρόνο ανοίγει την στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: