2.10.12

Ο Βενιζέλος παραδέχεται ότι διατηρούσε στην κατοχή του την πάρανομη λίστα μέχρι και σήμερα! ...


Aπόσπασμα από τη σημερινή ανακοίνωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου για τη λίστα των Ελλήνων καταθετών ελβετικής τράπεζας:

(...)Ανέλαβα τα...

καθήκοντα του Υπουργού Οικονομικών στις 17 Ιουνίου 2011. Τον Αύγουστο του 2011 ο κ. Διώτης, με αφορμή και πάλι δημοσιεύματα για την ύπαρξη «λίστας» με ονόματα Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία, με ενημέρωσε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου του είχε παραδώσει ατύπως κάποια ηλεκτρονικά στοιχεία που δεν συνιστούσαν όμως σε καμία περίπτωση αρχείο που περιήλθε με νόμιμη διαδικασία στην υπηρεσία του και άρα δυνάμενο να υπαχθεί σε νόμιμη επεξεργασία από αυτή και πολύ περισσότερο να δημοσιοποιηθεί. Διαφορετικά, κατά τη νομική του εκτίμηση, τελείται σοβαρό ποινικό αδίκημα στο οποίο ο ίδιος, ως πρώην εισαγγελικός λειτουργός, δεν μπορούσε να συμπράξει.

Με βάση τη γενική εικόνα των ηλεκτρονικών στοιχείων που μου έδωσε ατύπως ο κ. Διώτης, συμφώνησα αμέσως με τη νομική και υπηρεσιακή του εκτίμηση, όπως επέβαλε η θέση μου. Άλλωστε, το όργανο που έχει στη διάθεσή του ο εκάστοτε Υπουργός Οικονομικών για τη διενέργεια ελέγχων και την επεξεργασία στοιχείων –αλλά βεβαίως και για την αξιοποίηση κάθε είδους πληροφοριών- είναι το ΣΔΟΕ, ο επικεφαλής του οποίου είχε στη διάθεσή του και αξιολόγησε το παραπάνω υλικό. Όποιο υλικό είχε δοθεί σε εμένα ατύπως από τον κ. Διώτη και όπως ακριβώς μου δόθηκε βρίσκεται ήδη στα χέρια της Κυβέρνησης που γνωρίζει το νομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να κινηθεί.(...)

Σχόλιο Παραπολιτικής: Αυτή η γκάφα του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι ίσως η μεγαλύτερη της πολιτικής του καριέρας, παρόλο που τα ΜΜΕ δεν θα του την χρεώσουν.

Να τι προκύπτει από τη δήλωση του:

1. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου πράγματι έκανε το καθήκον του παραδίδοντας τα στοιχεία που εξασφάλισε στην αρμόδια υπηρεσία του Υπ.Οικονομικών, δηλαδή στο ΣΔΟΕ.

2. Η λίστα αυτή είναι προϊόν υποκλοπής κι ως εκ τούτου η επίσημη επίκληση της από τις αρχές θα δημιουργούσε σοβαρά νομικά προβλήματα.

3. Ο Βενιζέλος τονίζει ότι η λίστα "βρίσκεται ήδη" στα χέρια της Κυβέρνησης, κάτι που σημαίνει ότι της την παρέδωσε.

Διατηρούσε ακόμα στην κατοχή του την παράνομη λίστα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, παρά την αποχώρηση του από το Υπ.Οικονομικών; Τι την έκανε όλον αυτόν τον καιρό; Τι έκανε με ένα παράνομο μέσο στα χέρια του; Πώς μπορούμε να ξέρουμε ότι δεν έσπευσε να ενημερώσει τους καταθέτες; Πώς ξέρουμε ότι δεν την έδωσε αλλού;

Βαγγέλη καρφώθηκες...


parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: