22.10.12

Ανεβαίνουν και οι ... βίζες...

Περισσότερα θα πληρώνουν από εδώ και πέρα όσοι θα παίρνουν βίζα για να επισκεφθούν ή να παραμείνουν μόνιμα στην Αυστραλία.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να αυξήσει τα έσοδά της, αποφάσισε να...
αυξήσει το κόστος των αδειών εισόδου και παραμονής στη χώρα, γεγονός που θα της αποφέρει, σύμφωνα με υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών, πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

Η αύξηση σε μια σειρά κατηγοριών αδειών εισόδου αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την επόμενη εβδομάδα, που ο θησαυροφύλακας, Γουέιν Σουάν, θα προχωρήσει σε αναθεώρηση του προϋπολογισμού.

Η αναθεώρηση του προϋπολογισμού κρίνεται αναγκαία, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της κυβέρνησης για πλεόνασμα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο θησαυροφύλακας ανακοίνωσε προχθές την αύξηση του ποσού που θα χρειάζεται να πληρώνουν όσοι παίρνουν τουριστικές βίζες καθώς και βίζες για να εργαστούν ή εγκατασταθούν μόνιμα στη χώρα - σε περίπτωση, βέβαια, ότι πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Μετά τις νέες αυξήσεις όσοι φέρου κάποιο άτομο από το εξωτερικό για να το παντρευτούν θα είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν $4,000 αντί $3,600 που πλήρωναν έως τώρα.
Επίσης, αν κάποιος είναι ήδη έγγαμος και έχει εγκατασταθεί στην Αυστραλία θα πρέπει να πληρώσει $700 επιπλέον για να φέρει τη σύζυγό του. Μέχρι τώρα, η πιο πάνω βίζα στοίχιζε $2060, ενώ με τη νέα αύξηση φτάνει τα $2700.

Κατά $100 επιπλέον και, συγκεκριμένα, από $350 σε $450 θα στοιχίζει και η βίζα που θα παίρνουν οι ειδικευμένοι εργάτες για να έλθουν και να εργαστούν κάποιο διάστημα στην Αυστραλία.

Τέλος, από $280 αυξήθηκε σε $350 και η βίζα που θα χορηγείται σε άτομα που θα παίρνουν τουριστική βίζα με το δικαίωμα να εργάζονται και για ορισμένες ώρες την ημέρα όσο καιρό θα ισχύει η άδεια παραμονής τους στη χώρα....
 http://neoskosmos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: