10.10.12

Δυσφορία για την επιθεώρηση δικαστών...


crime.gr

Απογοητευμένος φέρεται να είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης από τον τρόπο που λειτουργεί η επιθεώρηση δικαστών (όπως λειτουργούν όλα τα πειθαρχικά σε όλο το δημόσιο) και δείχνει αποφασισμένος να...

επιφέρει τροποποιήσεις στην επιθεώρηση δικαστών αφού πρώτα ενημερωθούν οι δικαστικές ενώσεις.

Βέβαια αυτή την ώρα που οι δικαστές συνεχίζουν τ ις κινητοποιήσεις και δικάζουν για μία ώρα εννιά με δέκα το πρωί και κατεβαίνουν από την έδρα διαμαρτυρόμενοι για τις σχεδιαζόμενες περικοπές στο μισθολόγιο τους αυτό δεν φαίνεται τυχαίο ενώ το υπουργείο θεωρεί μόνο και μόνο ότι μένουν πολύ πίσω οι δίκες και η επιτάχυνση στη δικαιοσύνη θα παραμείνει όνειρο.

Όμως οι δικαστές από την πλευρά τους είχαν το πρώτο σημάδι για αυστηροποποίηση των πειθαρχικών τους την περασμένη εβδομάδα όταν ο προϊστάμενος επιθεώρησης δικαστηρίων Γιώργος Χρυσικός αντιπρόεδρος του Αρείου πάγου είχε ζητήσει από τους προϊσταμένους των Δικαστών της χώρας να ενημερωθεί ποιοι δικαστές κατεβαίνουν από την έδρα στις δέκα το πρωί.

Εκείνος υποστήριξε ότι θέλει αν έχει μια εικόνα ποια δικαστές δουλεύουν και ποια όχι, οι δικαστικές ενώσεις όμως θορυβήθηκαν ότι ετοιμάζεται...λίστα δικαστών και αντέδρασαν με ανακοινώσεις.

Τώρα μένει να δούμε που θα πάει το θέμα.

E.B.

Δεν υπάρχουν σχόλια: