26.10.12

Αλ. Τσίπρας: Το πολιτικό σύστημα έχει απαξιωθεί ηθικά...

Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα έχει απαξιωθεί ηθικά και έχει οδηγήσει τον ελληνικό λαό στην καταστροφή για να σώσει ορισμένους λίγους και αρεστούς, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι για τη Σύνοδο των προέδρων του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Όπως...
είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, η επιβολή διεθνούς οικονομικού ελέγχου στην Ελλάδα και η μετατροπή της σε ένα προτεκτοράτο χρέους είναι πέρα και έξω ακόμα και από το ευρωπαϊκό κεκτημένο ενώ η διάλυση των εργασιακών σχέσεων είναι πέρα και έξω από τον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό.

Στη συνέχεια υποστήριξε πως η απόφαση της κυβέρνησης να συνταχθεί απολύτως με τις απαιτήσεις της κ. Μέρκελ, οδηγεί την Ελλάδα στην καταστροφή και διαλύει την έννοια της Ευρώπης.

Μάλιστα έκανε λόγο για αντίφαση, λέγοντας ότι την ίδια ώρα που στη Γαλλία ο Φρανσουά Ολάντ επιβάλει φόρο 75% στους πλούσιους, στην Ελλάδα απειλούν ότι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα διαλυθεί η οικονομία επειδή θα βάλει φόρο στους κατέχοντας τον πλούτο.

Και την ίδια στιγμή, πρόσθεσε, η κ. Λαγκάρντ ως υπουργός των Οικονομικών της Γαλλίας, στέλνει τη λίστα με τους μεγαλοκαταθέτες φοροφυγάδες στους έλληνες πολιτικούς, που την κρύβουν στα συρτάρια τους, ακριβώς γιατί θέλουν να προστατεύσουν τους κατόχους του πλούτου.

«Οι ευρωπαϊκοί λαοί, και ειδικότερα οι λαοί του ευρωπαϊκού νότου, ξεσηκώνονται. Ο ελληνικός λαός πρέπει να δώσει το παράδειγμα. Να σύρει το χορό της αντίστασης, με πρώτο σταθμό την απόρριψη των μέτρων στο ελληνικό κοινοβούλιο, όποτε αυτά έρθουν», κατέληξε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: