27.10.12

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου...



Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου η ευρεία σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με όλους τους υπουργούς που εμπλέκονται στα προαπαιτούμενα που έχει ζητήσει η τρόικα, προκειμένου να εκταμιευτεί η δόση.


Στην ... κυβέρνηση καταβάλλουν προσπάθεια ώστε οι τελευταίες εκκρεμότητες του πακέτου μέτρων να έχουν κλείσει έως την Κυριακή, ώστε το πακέτο να παρουσιαστεί τη Δευτέρα στο Euro Working Group, την Τρίτη να κατατεθούν τα μέτρα προς ψήφιση στη Βουλή και την Τετάρτη να συνεδριάσει το Eurogroup, μέσω τηλεδιάσκεψης, για να δώσει την έγκρισή του.

Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια έως και την τελευταία στιγμή να βρεθούν οι μέγιστες συναινετικές λύσεις, δεδομένης της άρνησης της Δημοκρατικής Αριστεράς να συμφωνήσει με τα μέτρα για τις εργασιακές σχέσεις ως έχουν, χωρίς πάντως να κλείνει την πόρτα της κυβερνητικής συνεργασίας.

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ ανέφεραν ότι καταβάλλεται προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των τριών κομμάτων μέσω κυρίως της απάλειψης ή της διόρθωσης κάποιων σημείων της πρότασης της τρόικας, τα οποία δεν είναι εύκολο να γίνουν αποδεκτά, τουλάχιστον στη μορφή που παραδόθηκαν. Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδει το ΠΑΣΟΚ στο κλείσιμο της συμφωνίας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τη χώρα, αλλά και της προσπάθειας του Κινήματος προς αυτή την κατεύθυνση, είναι το γεγονός ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνομίλησε από τις ΗΠΑ με τον Φ. Κουβέλη και τον υπουργό Επικρατείας Δημ.Σταμάτη.

Και το ΠΑΣΟΚ όμως ζητεί παρεμβάσεις σε τέσσερα σημεία του τελικού πακέτου μέτρων, με αιχμή και πάλι το θέμα των εργασιακών: Να παραμείνει το επίδομα γάμου για χαμηλόμισθους εργαζόμενους και να διασφαλιστεί η επεκτασιμότητα των εθνικών συλλογικών συμβάσεων, δηλαδή να δεσμεύει όλους τους εργοδότες και όχι μόνον όσους την υπογράψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: