14.10.12

«Να γίνω ηγέτης του Ολυμπιακού»...

Έτοιμος να γίνει ο ηγέτης του Ολυμπιακού εμφανίστηκε ο Πάουλο Μασάντο, μιλώντας αποκλειστικά στη SportDay. «Είμαι λυπημένος που δεν έχω δείξει το πραγματικό μου πρόσωπο», τόνισε ο ... Πορτογάλος χαφ και πρόσθεσε: «Η θέση μου είναι στο κέντρο, μπορώ να γίνω ο ηγέτης».

Όσον αφορά την κριτική που έχει ασκηθεί στον Λεονάρντο Ζαρντίμ, σχολίασε: «Προσπαθεί πολύ και μας ζητάει να παίζουμε επιθετικά».

«Μακάρι να ερχόταν τώρα ο Βιεϊρίνια», η επιθυμία του 26χρονου παίκτη.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Πάουλο Μασάντο στη SportDay

Εχει περάσει ένα διάστημα που βρίσκεσαι στον Ολυμπιακό. Πώς βλέπεις τα πράγματα;

«Για τον σύλλογο ήξερα. Ηξερα ότι έρχομαι σε μια ομάδα που έχει πολύ μεγάλη πίεση για νίκες και τίτλους. Και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο ήρθα. Ταιριάζει πολύ με αυτό που θέλω να κάνω».

Πώς τα βλέπεις τώρα;

«Μου αρέσει πολύ όπως λειτουργεί ο σύλλογος. Πιστεύω ότι τα πάμε πολύ καλά στο πρωτάθλημα. Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα, ανταγωνιστικό. Με τη λογική ότι εμείς πρέπει να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Ηδη είμαστε με πολύ μεγάλη διαφορά μπροστά από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είναι ο κύριος αντίπαλος μας για τον τίτλο. Οσο για το γεγονός ότι ακόμα δεν παρουσιάζουμε πολύ ωραίο θέαμα, οφείλεται στο γεγονός ότι είμαστε μια νέα ομάδα με πολλούς νέους παίκτες. Με τον χρόνο και με τη δουλειά αυτό θα βελτιωθεί».

Ποιος είναι ο λόγος που δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός;

«Η κύρια αιτία είναι ότι έχουμε πάρα πολλούς καινούριους παίκτες, αλλά έχουμε και αρκετούς τραυματισμούς, με αποτέλεσμα να γίνονται συνέχεια αλλαγές...».

Εχει γίνει πολλή κουβέντα για τη θέση σου... Πού ακριβώς σου αρέσει να παίζεις;

«Η θέση μου είναι να παίζω στο κέντρο. Από τη στιγμή που ο προπονητής πιστεύει ότι μπορώ να παίξω αριστερά ή δεξιά ή στο κέντρο, τότε θα το κάνω».

Μήπως γι' αυτό δεν έχεις δείξεις τον πραγματικό σου εαυτό;

«Είμαι λυπημένος γι' αυτό (σ.σ.: ότι δεν έχει δείξει ακόμα την αξία του). Ξέρω ότι μπορώ να προσφέρω μεγαλύτερη ποιότητα στο παιχνίδι της ομάδας. Ξέρω ότι μπορώ να κάνω περισσότερα πράγματα. Ομως δεν μπορώ να κάνω μόνος μου την αλλαγή. Ειδικά από τη στιγμή που όλη η ομάδα δεν είναι καλά αυτήν τη στιγμή, εγώ μόνος μου δεν μπορώ να κάνω πολλά πράγματα».

Αυτό που έπαιξες στο Λονδίνο (σ.σ.: στη θέση του Ιμπαγάσα) ήταν ό,τι πιο κοντινό στη θέση σου;

«Ναι. Είναι πολύ κοντά στο Μασάντο που θέλω να δείξω. Μου άρεσε πολύ που έπαιξα σε όλο το ματς στον άξονα. Γενικότερα κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι».

Στο ματς με την Αρσεναλ έδειξες πολλά στοιχεία. Σε σημείο να ηγηθείς της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο... Θέλεις να το κάνεις αυτό;

«Σαφέστατα. Για αυτό είπα και πριν ότι με το γκολ θ' ανέβει η αυτοπεποίθησή μου. Θα νιώθω πιο σημαντικός για την ομάδα και είναι αυτό που θέλω. Να γίνω σημαντικός για την ομάδα».

Στον Ζαρντίμ ασκείται κριτική. Πώς τον ζεις όντας και συμπατριώτες;

«Ζω καλά μαζί του. Είναι φυσιολογικό να συμβαίνουν αυτά. Εχει αλλάξει τελείως ο τρόπος παιχνιδιού, έχουν αλλάξει πάρα πολλοί παίκτες. Προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του όσο καλύτερα μπορεί. Είναι όμως φυσιολογικό να βγουν τόσα προβλήματα».

Πολλοί λένε ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να το πάρει αήττητος... Μπορεί;

«Ναι, είναι πιθανό. Αν μπαίνουμε δυνατά σε κάθε παιχνίδι για να τα κερδίσουμε και τελικά τα καταφέρνουμε, γιατί όχι; Χρειαζόμαστε και την τύχη βέβαια, γιατί όταν δεν παίζουμε καλά, θα χρειαστούμε τις νίκες».

Για τα ντέρμπι έχεις ακούσει;

«Ναι. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που θα παίξω ένα τέτοιο παιχνίδι. Μου έχουν πει ότι είναι πολύ σημαντικά τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και ανυπομονώ να το ζήσω. Αλλά και να σκοράρω».

Με τον Βιεϊρίνια μιλάς ακόμη;

«Ναι, είναι σαν αδερφός μου. Παίζαμε επτά χρόνια μαζί στην Πόρτο».

Ο Βιεϊρίνια πότε θα... έρθει στον Ολυμπιακό;

«(Σ.σ.: γελάει). Δεν ξέρω, θα δούμε. Μακάρι να ερχόταν και τώρα».

Τον ήθελε ο Ολυμπιακός...

«Του το έχω ήδη πει. Γιατί ξέρω ότι εδώ θα νιώσει σημαντικός για την ομάδα. Εδώ θα παίζει και θα βοηθάει πολύ...».

Κεφάλαιο «Ευρώπη». Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει με δύο ήττες. Τι πιστεύεις ότι μπορεί να κάνει η ομάδα;

«Ξεκινήσαμε άσχημα, όσον αφορά τα αποτελέσματα. Γιατί πιστεύω ότι έχουμε κάνει καλά παιχνίδια. Εχουμε κάνει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι με την Αρσεναλ και με τη Σάλκε ήμασταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο. Ομως εάν κάνεις ένα άσχημο ξεκίνημα, το πληρώνεις ακριβά».

Πιστεύεις ότι αν είχες πετύχει τα δύο γκολ με Σάλκε και Αρσεναλ θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα τώρα;

«Θα είχαν αλλάξει τα πάντα. Αλλιώς τα είχαμε σκεφτεί τα ματς. Αλλιώς τα θέλαμε».

Μήπως κάτι χρωστάς;

«Το ξέρω και το νιώθω...».

Καθοριστικά τα ματς με Μονπελιέ;

«Είναι πολύ σημαντικά. Θα δείξουν εάν θα συνεχίσουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ ή στο Γιουρόπα Λιγκ. Πιστεύω πως έπειτα από αυτά τα παιχνίδια θα έχουμε ξεκάθαρη εικόνα. Θα είναι και πολύ δύσκολα παιχνίδια. Η Μονπελιέ είναι πρωταθλήτρια Γαλλίας και αν δει κανείς τα ματς που έκανε με Αρσεναλ και Σάλκε, θα καταλάβει ότι πρόκειται για πολύ δύσκολο αντίπαλο».

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: