5.10.12

ΚΡΗΤΗ: Από βολές οι "περίεργες" δονήσεις...

Από βολές του Πολεμικού Ναυτικού προήλθαν οι θόρυβοι που ακούσθηκαν έντονα σε όλη τη Βορειοδυτική Κρήτη τις βραδινές ώρες της 25ης και το μεσημέρι της 26ης Σεπτεμβρίου !
 Αυτή είναι η επίσημη απάντηση που δίνει η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων μετά από...
ενδελεχή έρευνα του περιστατικού και επαφή με όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες, όπως δήλωσε στα "Χανιώτικα Νέα", o αντιπεριφερειάρχης των Χανίων, κ. Αποστόλης Βουλγαράκης, θα δοθούν πολύ συγκεκριμένα και πολύ αναλυτικά στοιχεία.

«Οι θόρυβοι που ακούστηκαν δεν ήταν ούτε από ατομικές εκρήξεις ούτε από διάφορες φαντασιώσεις που μετέδωσαν κάποια -όχι σοβαρά- Μέσα Ενημέρωσης. Οι θόρυβοι ήταν ανθρωπογενείς και προήλθαν από βολές με πραγματικά πυρά που έκανε το Πολεμικό Ναυτικό στο Μυρτώο πέλαγος (νοτιοανατολικά της Μονεμβασιάς).

Πολύ σύντομα θα έχουμε συγκεκριμένα χρόνους και ώρες και θα τα δώσουμε στην τοπική κοινωνία προς ενημέρωση», είπε ο κ. Βουλγαράκης.

Ερωτηθείς γιατί δεν ακούγονται οι ίδιοι θόρυβοι και άλλες φορές καθώς, όπως είναι γνωστό, στο Μυρτώο πέλαγος υπάρχει πεδίο βολής του Πολεμικού Ναυτικού, ο αντιπεριφερειάρχης απάντησε πως «το ιδιαίτερο των συγκεκριμένων βολών ήταν ότι έγιναν με πραγματικά πυρά, πολύ κοντά βόρεια της Κρήτης. Ηταν βράδυ, ήταν και ο καιρός και ακούστηκαν πάρα πολύ καλά και καθαρά. Τα ακριβή στοιχεία όμως θα τα έχω εντός των ημερών και θα τα δώσουμε για την πληροφόρηση του κόσμου».


Οι δονήσεις είχαν καταγραφεί από το Εργαστήριο Γεωφυσικής και Σεισμολογίας του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, που όμως τονίσθηκε πως οι δονήσεις δεν αντιστοιχούν σε σεισμική διέγερση. Το βράδυ της 25ης Σεπτεμβρίου είχαν καταγραφεί από 8.45 έως τις 9.15 πέντε δονήσεις...
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: