24.10.12

Αλ. Παπαρήγα: «Λάιτ» ο ΣΥΡΙΖΑ – ο λαός να αναλάβει την ευθύνη...

Τα πολιτικά περιθώρια πίεσης είναι πολύ λίγα για οποιοδήποτε κόμμα θεωρεί ότι η ΕΕ είναι μονόδρομος δήλωσε στον ΣΚΑΪ η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα.
«Μιλάμε μόνο για..
. θέατρο και δείχνουμε μόνο την επιφάνεια των πραγμάτων» δήλωσε η γγ. του ΚΚΕ, αφήνοντας αιχμές για τη σχετική αναφορά της Κουμουνδούρου για τους κυβερνητικούς εταίρους.

Ερωτηθείσα εξάλλου για την κατακόρυφη άνοδο των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «ο λαός έχει πειστεί με την αυταπάτη, με τη σύγχυση, ότι με λάιτ πολιτική θα λύσει τα προβλήματά του• θα διαψευστεί. Πέρασαν 30 χρόνια για το ΠΑΣΟΚ, ελπίζω να μην περάσουν και τώρα πολλά χρόνια» δήλωσε για τον ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΪ η γγ. του ΚΚΕ.

«Έχουμε μια καπιταλιστική κρίση και δεν μπορεί το ίδιο το σύστημα να τη διαχειριστεί όπως παλιότερα» εξήγησε. Για το λόγο αυτό, ζήτησε ο λαός να έλθει στο προσκήνιο και να αναλάβει την ευθύνη για να οικοδομηθεί η λαϊκή συμμαχία και να προκαλέσει τη ρήξη και την ανατροπή, ειδάλλως παρατήρησε ότι δεν πρέπει να διαμαρτύρεται.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αλέκα Παπαρήγα ανέφερε ότι η πρόταση του ΚΚΕ είναι η ολοκληρωτική αποδέσμευση από την ΕΕ, η μονομερής διαγραφή του χρέους, η κοινωνικοποίηση των μεγάλων επιχειρήσεων (όπως οι βιομηχανίες τροφίμων, φαρμάκων και οι τηλεπικοινωνίες) και η κρατικοποίηση των πρατηρίων υγρών καυσίμων με συγκεκριμένο ωράριο.

Για Ν. Φωτόπουλο: Εκφυλισμός του συνδικαλιστικού κινήματος οι συμβιβασμένοι, η συνδικαλιστική αριστοκρατία

Τόνισε ότι η ελαστικοποίηση. των εργασιακών. σχέσεων αποτελεί κατεύθυνση της ΕΕ εδώ και 20 χρόνια λόγω και των νέων τεχνολογιών, ενώ η καπιταλιστική κρίση επιτάχυνε την ανάγκη αυτή.

Με αφορμή ερώτηση για συνδικαλιστικές πρακτικές κα συνδικαλιστές όπως ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, είπε ότι «οι συμβιβασμένοι, η συνδικαλιστική αριστοκρατία είναι εκφυλισμός του συνδικαλιστικού κινήματος».

«Το καθήκον μαςείναι να προσαρμόζουμε τις θέσεις μας με βάση τις εξελίξεις. H στρατηγική του κόμματος δεν θα αλλάξει, αλλά αρκετά πράγματα πρέπει να γίνουν καλύτερα. Το ΚΚΕ περνάει τις καμπές του αν το 2012 έκανε ή κάνει το λάθος να συνδράμει σε πολιτική με προδιαγεγραμμένη πορεία για να είναι αρεστό, οι απώλειες για το λαό και το ίδιο θα είναι καθοριστικές και μη αναστρέψιμες για 5 και 10 χρόνια» σημείωσε για την άρνηση του Περισσού να συμμετάσχει σε ευρύτερες συμμαχίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: