9.10.12

Υποδοχή της Μέρκελ με συλλαλητήρια στο Σύνταγμα και την Ομόνοια...

Διαμαρτυρίες παρά τις απαγορεύσεις...
Παρά το «διάταγμα» απαγόρευσης των συναθροίσεων στο κέντρο της Αθήνας, με εξαίρεση το Σύνταγμα και την Ομόνοια, τα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας για την πολιτική της άκρατης λιτότητας που επιβάλλεται στην Ελλάδα, ένα δόγμα που εν πολλοίς εκπροσωπεί η γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, θα ...
πραγματοποιηθούν κανονικά σήμερα το μεσημέρι.

Στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί νέο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ενάντια «στη συνεχιζόμενη αντεργατική, αντικοινωνική και υφεσιακή πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά «των νέων βάρβαρων μέτρων και των εκβιασμών ΕΕ, κυβέρνησης και κεφαλαίου» θα πραγματοποιήσει και το ΠΑΜΕ στις 13:00 στην Ομόνοια.

Από τις 12:00 έως τις 15:00 έχει κηρυχθεί παναττική στάση εργασίας σε όλες οι δημόσιες υπηρεσίες.

Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν και οι λιμενεργάτες, οι οποίοι κήρυξαν στάση εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας. Η προσυγκέντρωση της Ένωσης Λιμενεργατών θα γίνει στις 12:30 στο σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά.

Επίσης, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) θα συμμετάσχει στα συλλαλητήρια, κηρύσσοντας στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι το πέρας του ωραρίου.

Στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα θα συμμετάσχουν ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον πρόεδρο του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς Die Linke Μπερντ Ρίξινγκερ.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα βρίσκεται στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την γερμανική πρεσβεία, λόγω της απαγόρευσης συνάθροισης στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, θα πραγματοποιήσουν την προσυγκέντρωσή τους στους Στύλους του Ολυμπίου Διός στις 17:00.

Το πρωί θα συνεδριάσουν εκτάκτως η ΚΟ και η Διοικούσα Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: