15.10.12

Νέες κυρώσεις στο καθεστώς Ασαντ αποφάσισαν οι ΥΠΕΞ της ΕΕ...

Λουξεμβούργο: Nέες κυρώσεις κατά του καθεστώτος Ασαντ αποφάσισαν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, με έμφαση στην απαγόρευση πώλησης όπλων, μπλόκο σε Σύρους αξιωματούχους από το να ταξιδεύουν στην Ένωση και «πάγωμα» περιουσιακών στοιχείων.
Ο...
Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε προτού ακόμα ξεκινήσει η συνάντηση των ΥΠΕΞ ότι δεν έχει διαπιστώσει καμία πρόοδο στις διαπραγματεύσεις που θα βάλουν τέλος στη σύρραξη.

Υπενθυμίζεται ότι πάνω από 30.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στον εμφύλιο που μαίνεται εδώ και 18 μήνες, ενώ οι πρόσφυγες ξεπερνούν πλέον τις 100 χιλιάδες.

Σχετικά με το θέμα των προσφύγων, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, άφησε να εννοηθεί ότι η χώρα ενδέχεται να δεχθεί στο έδαφός της έναν ορισμένο αριθμό από αυτούς.

Ήδη, ο υπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων της Τουρκίας έχει καλέσει εμμέσως την ΕΕ να δεχθεί πρόσφυγες από τη Συρία, λέγοντας ότι η χώρα δεν μπορεί πλέον να δεχθεί περισσότερους στο έδαφός της.

«Μέχρι τώρα μόνο υλικό έχει στείλει η Ευρώπη. Σκηνές και κουβέρτες για τους πρόσφυφες. Η ΕΕ πρέπει να προσφέρει μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια. Η Ευρώπη έχει παραλύσει. Δεν κάνει βήματα προς τα εμπρός γιατί έχει να ανατιμετωπίσει την κρίση του ευρώ» σημείωσε ο Τούρκος υπουργός.

Πρόκειται για τον 20ό γύρο κυρώσεων που επιβάλλει η ΕΕ στη Συρία από τον Μάιο του 2011.

Σημειώνεται ότι οι κυβερνήσεις της Δαμασκού και της Αγκυρας έχουν ήδη προχωρήσει στο εκατέρωθεν κλείσιμο του εναέριου χώρου τους.

Η Συρία δεν θα επιτρέπει τη διέλευση τουρκικών πολιτικών αεροσκαφών, αντιδρώντας στην αναχαίτιση αεροσκάφους από τη Μόσχα με προορισμό τη Συρία στα μέσα της περασμένης εβδομάδας.

Στην απαγόρευση απάντησε με τον ίδιο τρόπο και η Τουρκία κλείνοντας το δικό της εναέριο χώρο για τα συριακά αεροσκάφη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: