29.10.12

ΗΠΑ: Στο έλεος του τυφώνα «Σάντι» η ανατολική ακτή...


Στις ακτές του Νιου Τζέρσεϊ έφτασε σήμερα το απόγευμα ο τυφώνας «Σάντι», προκαλώντας πλημμύρες και καταστροφές. Ήδη, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πολίτες έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, 370.000 από τους...
οποίους στη Νέα Υόρκη, κατόπιν εντολής των αρχών..



Στις ακτές της Βόρειας Καρολίνας, σωστικά συνεργεία κατάφεραν να περισυλλέξουν 14 από τα 17 άτομα του πληρώματος, που εγκατέλειψαν το ιστιοφόρο Bounty.

Σχεδόν 9.000 πτήσεις έχουν ήδη ακυρωθεί σε ολόκληρη την Αμερική λόγω του τυφώνα, που αναμένεται να επηρεάσει τουλάχιστον 50 εκατομμύρια άτομα στις ανατολικές ΗΠΑ.

Ολα τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην πόλη της Νέας Υόρκης - μετρό, λεωφορεία, τρένα - σταμάτησαν τη λειτουργία τους από την Κυριακή το βράδυ, καθώς η αμερικανική μεγαλούπολη αναμένει, τις επόμενες ώρες την καταστροφική «άφιξη» του κυκλώνα.

Κλειστό θα μείνει το Χρηματιστήριο στη Wall Street καθώς και τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Οι αρχές της Νέας Υόρκης διέταξαν την αναστολή της κυκλοφορίας των μέσων μαζικής μεταφοράς, λόγω των πλημμύρων και των ζημιών που πιθανώς θα προκληθούν από το πέρασμα του κυκλώνα, ο οποίος αναμένεται να πλήξει τις επόμενες ώρες τη
βορειοανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η αναστολή της λειτουργίας των μέσων θα διαρκέσει από 24 έως 48 ώρες.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τους συμπατριώτες του να «πάρουν στα σοβαρά» τον κίνδυνο.

Στις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) ο κυκλώνας βρισκόταν σε απόσταση 550 μιλίων νότια της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο για τους Τυφώνες (NHC) στο Μαϊάμι.

Ο Σάντι κινείται με ανέμους 120 χιλιομέτρων την ώρα, οι οποίοι αναμένεται να ενισχυθούν αισθητά καθώς ο τυφώνας κινείται σε ψυχρότερα νερά.

Στο μάτι του τυφώνα οι άνεμοι αυτοί κινούνται με ταχύτητα 800 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το ίδιο κέντρο.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης θα παραμείνει κλειστό σήμερα Δευτέρα, ενώ ενδέχεται - όπως σημειώνουν το Ρόιτερς και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων - να μην λειτουργήσει ούτε την Τρίτη.

Οπως σημείωσαν πηγές της Wall Street, η απόφαση για το κλείσιμο της χρηματιστηριακής αγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών ελήφθη λόγω της ανησυχίας για την ακεραιότητα των συναλλαγών...

Δεν υπάρχουν σχόλια: