15.10.12

Σκληρό παζάρι με την τρόικα για περικοπές στον ΕΟΠΥΥ...

Συμφωνήθηκαν με τον υπουργό Υγείας τρία μέτρα, υπό συζήτηση άλλα τόσα...
Συνεχίζεται από τις 5 το απόγευμα η συνάντηση του υπουργού Υγείας κ. Αν. Λυκουρέντζου με τους εκπροσώπους της Τρόικας, αναφορικά με τα μέτρα που πρέπει να παρθούν σε σχέση με την εκταμίευση της δόσης.

Μέχρι...
στιγμής, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το υπουργείο Υγείας έχει συμφωνήσει σε τρία μέτρα από αυτά που έχει ζητήσει η Τρόικα, ενώ δεν έχει επέλθει συμφωνία και συνεχίζεται η συζήτηση σε τρία ακόμα.

Συγκεκριμένα, Τρόικα και υπουργείο συμφώνησαν:

1. Στην έκδοση νέου δελτίου φαρμάκων και μάλιστα -όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες- εντός της εβδομάδας. Από το μέτρο αυτό υπολογίζεται να υπάρξει εξοικονόμηση 300 εκατ. ευρώ.

2. Στην αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων σε ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα και εκκρεμεί να συμφωνηθεί το ποσό.

3. Στον διπλασιασμό της εισφοράς υγείας των ασφαλισμένων του ΟΓΑ από τα 12 ευρώ στα 24 ευρώ το μήνα,

Αντίθετα, συνεχίζεται το σκληρό παζάρι στα ακόλουθα τρία σημεία:

1. Η Τρόικα επιμένει να αναγράφεται μόνο η δραστική ουσία στην συνταγή του γιατρού, ενώ η ελληνική πλευρά αντιπροτείνει να υπάρχει και πρόταση εμπορικής ονομασίας, την οποία να έχει ο ασθενής και ο φαρμακοποιός την ευχέρεια να ακολουθήσει ή να απορρίψει.

2. Στις αλλαγές στον κανονισμό παροχών του ΕΟΠΥΥ (π.χ. περικοπές βοηθημάτων)

3. Περικοπές στις δαπάνες του ΕΟΠΥΥ, λειτουργικές και άλλες.

Τέλος, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας η αλλαγή του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, καθώς τη θέση του κ. Γερ. Βουδούρη καταλαμβάνει ο τέως διοικητής του ΟΓΑ κ. Ελευ. Παπαγεωργόπουλος...
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: