4.10.12

Διαμαρτυρίες και στην Κρήτη (ΒΙΝΤΕΟ)...

Τρακτέρ βγηκαν στους δρόμους...
Σε δυναμικό συλλαλητήριο στο Ηράκλειο προχωρούν σήμερα οι αγρότες της Κρήτης οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη δέσμη μέτρων που αναμένεται να πάρει η κυβέρνηση καταβαραθρώνοντας τον ... αγροτικό τομέα. Κοντά στους αγρότες είναι οι δήμοι αλλά και οι φορείς του νομού.

Η μηχανοκίνητη πορεία ξεκίνησε λίγο πριν τις 12.00, ενώ το μέγεθός της εκτιμάται ότι θα προκαλέσει κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο του Ηρακλείου. Προσεκτικοί πρέπει να είναι οι οδηγοί, καθώς οι αγρότες με τρακτέρ, αγροτικά αυτοκίνητα ... και το άλογο, θα κινηθούν ανάποδα στην κυκλοφορία στις λεωφόρους Καλοκαιρινού και Δικαιοσύνης προκειμένου μέσω της οδού Δουκός Μποφόρ να καταλήξουν στο λιμάνι.

Περίπου στις 10.30 το πρωί δεκάδες τρακτέρ και μηχανάκια με μαύρες σημαίες κινούνταν στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου με "μπροστάρη" έναν καβαλάρη σε άλογο! Προορισμός των εμπόρων λαϊκών αγορών που είχαν συγκεντρωθεί το πρωί στο οικόπεδο Λυδάκη, είναι τα γραφεία της ΟΑΣΝΗ, επί της λ.62 Μαρτύρων. Ταυτόχρονα παραγωγοί λαϊκών αγορών "κατηφορίζουν" τη λεωφόρο Δημοκρατίας. Η λεωφόρος 62 Μαρτύρων μπροστά από τα γραφεία της ΟΑΣΝΗ ήδη από τις 09.00 περίπου το πρωί έχει κλείσει.

Περίπου 200 τρακτέρ αναμένονταν από τη Μεσσαρά κι ακόμη 150 από το Λασίθι.

Τη στήριξή τους στον αγώνα τον αγροτών έχουν εκφράσει οι δήμοι που σήμερα βάζουν λουκέτο από τις 12.00 ως τις 15.00, ενώ το κατώφλι της ΟΑΣΝΗ πέρασαν σήμερα εκπρόσωπο του ΕΒΕΗ και του ΕΚΗ, αλλά και ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης με τον αντιδήμαρχο Αρ.Μπολάκη.

Παρά το ότι ακόμη και η τιμή των καυσίμων είναι απαγορευτική, αγρότες από το Λασίθι αλλά και τη δυτική Κρήτη έχουν ήδη ξεκινήσει για το Ηράκλειο, αντιλαμβανόμενοι ότι τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να αντιδράσουν.

Οι αγρότες συγκεντρώνονται, ήδη, στο Ηράκλειο (λεωφόρος 62 Μαρτύρων). Με τα τρακτέρ και τα αγροτικά αυτοκίνητα θα πάνε στο κέντρο της πόλης για να καταλήξουν έξω από το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο λιμάνι. Εκεί θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό του κτιρίου, ενώ ανοιχτό είναι, προς το παρόν το ενδεχόμενο, η κατάληψη να συνεχιστεί και αύριο. Αυτό θα αποφασιστεί σε άτυπη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί εκεί.

Ανάλογα με τη συμμετοχή των αγροτών και τον παλμό του συλλαλητηρίου θα αποφασιστεί ή όχι η συνέχιση του. Οι επικεφαλής των αγροτών απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δεν αποκλείουν ως συνέχεια την κατάληψη δημοσίων χώρων και κτιρίων, ενώ ορισμένοι κάνουν λόγο ακόμα και για... ταξίδι στην Αθήνα, πράγμα αρκετά δύσκολο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: