16.10.12

Χάος αύριο και μεθαύριο στην Αθήνα ...

Διαβάστε πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς...
Καθώς η χώρα και ειδικά η πρωτεύουσα περνούν από αύριο στη Ζώνη των Κινητοποιήσεων και των Απεργιών, σας ενημερώνουμε ποια μέσα μεταφοράς θα κινούνται και ποιες κινητοποιήσεις θα δυσκολέψουν τις δουλειές σας.

Πιο...
συγκεκριμένα, αύριο, Τετάρτη κατέρχονται σε πανελλαδική απεργία συμβολαιογράφοι, νοσοκομειακοί γιατροί, φαρμακοποιοί και δικαστικοί επιμελητές που θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Οικονομικών (Σύνταγμα). Η κυκλοφορία θα είναι δύσκολη στο Κέντρο εκείνες τις ώρες, ενώ πολλές συναφείς υπηρεσίες θα δυσλειτουργήσουν. Η συγκοινωνία με τα μέσα μεταφοράς, θα γίνει δίχως προβλήματα.

Σε τριήμερη πανελλαδική αποχή από την Τετάρτη ώς την Παρασκευή κατεβαίνουν και οι δικηγόροι, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την Πέμπτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προχωρούν σε νέα 24ωρη πανεργατική απεργία, με συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως.

Η Πέμπτη θα είναι μια δύσκολη μέρα.

Θα μείνουν ακινητοποιημένα τα ταξί από τις 8 το πρωί ώς τις 5 το απόγευμα, ενώ δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια λόγω συμμετοχής της ΠΝΟ στην απεργία. Επίσης, στάση εργασίας προκύρηξαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στις 10.00 - 13.00 και έτσι θα υπάρξουν ακυρώσεις και καθυστερήσεις στις πτήσεις. Τέλος, λόγω της πανεργατικής απεργίας αναμένεται να προκληθούν προβλήματα στη λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών, σχολείων, νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων, ΔΕΚΟ.

Κλειστά θα είναι επίσης, με απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, τα εμπορικά καταστήματα και τα περίπτερα

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Δύσκολες θα είναι οι μετακινήσεις των πολιτών την Πέμπτη, καθώς τα συνδικάτα των συγκοινωνιών προχωρούν σε κινητοποιήσεις, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Έτσι, τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα λειτουργήσουν ως εξής:

- Τα τρόλεϊ δεν θα κυκλοφορήσουν καθόλου, λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων του μέσου,

- Ο Προαστιακός και τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ πανελλαδικά δεν θα εκτελεστούν, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στην απεργία,

- Το Μετρό, οι ΗΣΑΠ και το Τραμ θα κυκλοφορήσουν από τις 09.00 το πρωί, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων από τις 05.00 έως τις 09.00,

- Τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν από τις 09.00 έως τις 21.00, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας,

- Τα ταξί δεν θα κυκλοφορήσουν από τις 08.00 έως τις 17.00, λόγω στάσης εργασίας των αυτοκινητιστών,

- Δεν θα υπάρχει σύνδεση του «Ελ.Βενιζέλος» με το Μετρό, λόγω της απεργίας των σιδηροδρομικών (το δίκτυο πέραν του σταθμού Δουκίσσης Πλακεντίας ανήκει στον ΟΣΕ),

- Στη Θεσσαλονίκη, τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα κυκλοφορήσουν από τις 09.00 έως τις 20.00, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων από την έναρξη της βαρδιας έως τις 09:00 και από τις 20:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αθήνα, το μεγαλύτερο πρόβλημα θα δημιουργηθεί από τις 08.00 έως τις 09.00 το πρωί, όταν δεν θα υπάρχει στη διάθεση των πολιτών κανένα απολύτως μέσο συγκοινωνίας.

Τα δρομολόγια των τρένων

Λόγω της απεργίας των σιδηροδρομικών θα επηρεαστούν και τα σιδηροδρομικά δρομολόγια της Τετάρτης, τα οποία τροποποιούνται ως εξής:

1. Μεταξύ Αθηνών - Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης – Δικαίων
Καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή οι αμαξοστοιχίες :
- 500 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη )
- 501 (Θεσσαλονίκη- Αθήνα)
- 1686 ( Αλεξανδρούπολη-Δίκαια)

2. Μεταξύ Αθηνών – Χαλκίδας – Αθηνών
Καταργείται σε όλη της τη διαδρομή η αμαξοστοιχία:
- 2536

3. Μεταξύ Θεσσαλονίκης – Έδεσσας- Φλώρινας – Θεσσαλονίκης
Καταργείται σε όλη της τη διαδρομή η αμαξοστοιχία:
- 743
- IC 85


4. Μεταξύ Θεσσαλονίκης – Λάρισας – Θεσσαλονίκης
Καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή οι αμαξοστοιχίες:
- 3593 – 3592

5. Μεταξύ Λάρισας – Βόλου – Λάρισας
Καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή οι αμαξοστοιχίες:
- 2576
- 2577
 http://www.lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: