9.10.12

Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη...

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία των εργατικών συνδικάτων ενάντια στο νέο πακέτο μέτρων και στις πολιτικές λιτότητας, με αφορμή την επίσκεψη της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα. Η.. πορεία θα καταλήξει στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης,

Οι διαδηλωτές διέσχισαν τις οδούς Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή και Βενιζέλου και βρίσκονται λίγα μέτρα πριν το υπουργείο. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, σωματεία της ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ, ο ΣΥΡΙΖΑ, πολιτικές κινήσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συνδικάτα του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.

Το απόγευμα, στις 7 έχει προγραμματίσει τη δική του συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα του Βενιζέλου το ΠΑΜΕ. Στις 5.30 το απόγευμα διοργανώνουν συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο και πορεία προς το προξενείο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», οι «Σπίθες» και άλλες πολιτικές κινήσεις. Στις 6.30 μ.μ. καλούν σε συγκέντρωση στην Καμάρα και τα πρωτοβάθμια σωματεία ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.

Στο μεταξύ, συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων του ΙΚΑ στην Αριστοτέλους και κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνει το απόγευμα, πραγματοποίησαν νωρίτερα μέλη του ΠΑΜΕ σε συνεργασία με οργανώσεις συνταξιούχων.

Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης μέλη του ΠΑΜΕ κάλυψαν όλη τη πρόσοψη του κτιρίου του ΙΚΑ με πανό με το σύνθημα «Μπλόκο στα μέτρα Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Οργάνωση παντού. Αντεπίθεση τώρα»

Με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο διαμαρτυρήθηκε μόνος του το πρωί ένας ξυπόλητος συνταξιούχος, ο οποίος από την εκκλησία της Ανάληψης έφτασε στην Αριστοτέλους, αλυσοδεμένος με έναν μεγάλο «σταυρό» που έγραφε : «Ξύπνα Ελλάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: