28.10.12

Αστυνομοκρατία στις παρελάσεις καταγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ...

Στη Θεσσαλονίκη, γύρω από την εξέδρα των επισήμων και κατά μήκος της οδού που γινόταν η στρατιωτική παρέλαση, εκτός από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ήταν παραταγμένοι άντρες των ειδικών δυνάμεων του στρατού. Στη φωτογραφία φαίνονται ... στρατιωτικοί από την 71η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία (με τα χαρακτηριστικά κόκκινα μπερέ) οι οποίοι μοιάζει σαν να έχουν δημιουργήσει «ασπίδα» γύρω από την εξέδρα των επισήμων. Εκτός από τους κομάντος με τα κόκκινα μπερέ, κατά μήκος της οδού που γινόταν η παρέλαση αλλά και απέναντι από το σημείο που παρακολουθούσαν τη διέλευση των πεζοπόρων τμημάτων ο Κάρολος Παπούλιας και οι εκπρόσωποι των κομμάτων, είχαν παραταχθεί και άλλοι άντρες ειδικών δυνάμεων του στρατού. Η απόφαση αυτή ελήφθη για να περιφρουρηθεί η παρέλαση και να μην επαναληφθούν τα επεισόδια που σημειώθηκαν στις 28 Οκτωβρίου του 2011 με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η στρατιωτική παρέλαση, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά.

Η παρουσία εκατοντάδων αστυνομικών και στρατιωτικών οι οποίοι είχαν αναλάβει να διαφυλάξουν ότι οι παρελάσεις θα εξελιχθούν χωρίς να σημειωθούν επεισόδια, προκάλεσε πολλά σχόλια αλλά και διαμαρτυρίες.


«Η εικόνα των πόλεων σε όλη την Ελλάδα, με τους επισήμους να περιφρουρούνται από χιλιάδες αστυνομικούς και στρατιωτικούς και τους πολίτες να εμποδίζονται από το να προσεγγίσουν τις παρελάσεις, δεν προσιδιάζει σε μια δημοκρατική χώρα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρουν τα στελέχη του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, «είναι, όμως, η εικόνα της Ελλάδας του μνημονίου, μια εικόνα αναντίστοιχη με το αντιφασιστικό και απελευθερωτικό μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου, όπου η λιτότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αστυνομοκρατία και την καταστολή».

Ο ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με σκοπό να ανατραπεί η μνημονιακή πολιτική και οι εκφραστές της. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Την επόμενη περίοδο, οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, ανατρέποντας τη μνημονιακή πολιτική και τους εκφραστές της».


protothema.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια: