9.10.12

Απάντηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στην πρόεδρο του Α.Π....

«Οι δικαστές έχουν αποδείξει εμπράκτως ότι γνωρίζουν και να προσφέρουν και να θυσιάζονται τόσο για τη Δικαιοσύνη όσο και για τη διάσωση της πατρίδας τους», τονίζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, σε ανακοίνωσή της με την οποία απαντά στην...
παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου για τις κινητοποιήσεις του κλάδου.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Ασημακοπούλου είχε καλέσει μεταξύ άλλων τους συναδέλφους της να αναρωτηθούν «πού θα οδηγήσει η στάση τους».

«Όταν οι δικαστές είναι οικονομικά ενδεείς και, ως εκ τούτου, υποχρεωτικά απασχολούνται με την κάλυψη των αναγκών διαβίωσής τους, είναι φυσικό και λογικό επακόλουθο και η απόδοσή τους (ποιοτική και ποσοτική) να περιορίζεται και η ανεξαρτησία τους να τίθεται σε κίνδυνο», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΕΔΕ.

Επαναλαμβάνει επίσης ότι με τις νέες μειώσεις «επιχειρείται η υποβάθμιση του κύρους, ο περιορισμός της ανεξαρτησίας και το πλήγμα της αξιοπρέπειας των δικαστών».

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων υπογραμμίζει ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των δικαστών έχουν πλήρη συναίσθηση και των ευθυνών τους και των υποχρεώσεών τους» και αυτό, όπως σημειώνει, αποδεικνύεται μεταξύ άλλων, από το γεγονός ότι «θυσιάζουν την προσωπική και οικογενειακή τους ζωή, απασχολούμενοι αδιαμαρτύρητα ακόμη και τις εορτές και αργίες, για να ανταποκριθούν στο μεγάλο φόρτο εργασίας». Υπενθυμίζει ακόμη ότι ήδη ο κλάδος του δέχθηκε αποδέχθηκε «αδιαμαρτύρητα τόσο τις ήδη επελθούσες μειώσεις των αποδοχών τους, στο υψηλότερο ποσοστό του 38%» όσο και «την κάλυψη με δικά τους έξοδα όλων των δαπανών, των αναγκαίων για την άσκηση του λειτουργήματός τους».

Συνεπώς, προσθέτει στην ανακοίνωσή της η ΕΔΕ, «όλοι όσοι έχουν ενδιαφέρον τόσο για την προστασία της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης όσο και για την καλύτερη και ταχύτερη απονομή αυτής θα πρέπει να συμβάλουν για να εξευρεθεί άμεση λύση στο σοβαρότατο πρόβλημα που έχει ανακύψει, λύση βεβαίως η οποία δεν μπορεί να περιορίζεται στην αξίωση για πλήρη υποχώρηση και αυτοθυσία των δικαστών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: