8.10.12

Επίθεση Ρουπακιώτη κατά Δατσέρη ...

Στις αιχμές του γραμματέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Γ. Δατσέρη περί καθυστέρησης απονομής δικαιοσύνης απάντησε με ειρωνικό τρόπο ο Αντώνης Ρουπακιώτης ζητώντας συγγνώμη γιατί «επί περίπου 22 χρόνια το ΠΑΣΟΚ και επί 8 χρόνια η ΝΔ, δεν καθιέρωσαν την...
ηλεκτρονική δίκη και δεν προχώρησαν στη μηχανοργάνωση των δικαστηρίων, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες».

Ακόμα ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε συγγνώμη επειδή στη χώρα μας αντιστοιχεί ένας δικαστής προς ένα δικαστικό υπάλληλο, για τις «φυλακές – ποντικότρυπες» και ότι για 9.300 θέσεις έχουμε 12.300 κρατούμενους.

«Πράγματι για όλα αυτά φταίω εγώ. Ουδείς άλλος, επειδή για τρεις μήνες που είμαι στο υπουργείο Δικαιοσύνης δεν αξιοποίησα τις τεχνολογικές εξελίξεις, δεν μηχανοργάνωσα τα δικαστήρια, δεν προσέλαβα δικαστικούς υπαλλήλους και δεν προχώρησα στον εκσυγχρονισμό του σωφρονιστικού συστήματος», κατέληξε ο υπουργός.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο υπεύθυνος του Τομέα Επικοινωνίας Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ Γ. Δατσέρης αναφερόμενος στη «λίστα Λανγκάρντ», είπε ότι από το 2000 έως σήμερα πέρασαν 12 χρόνια και «κάποιες υπηρεσίες και η Δικαιοσύνη έχουν λόγο γιατί δεν εκκαθαρίστηκε η υπόθεση που αφορούσε και ταλάνισε τη ζωή του Λεωνίδα Τζανή».

Ακόμα σημείωσε ότι δεν μπορεί να υπάρχει υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος αναλαμβάνει αυτό το υπουργείο, κάθεται πάνω από τρεις μήνες και μπορεί να αισθάνεται ότι είναι «εκπρόσωπος συνδικαλιστικός δικηγόρων και δικαστών».

Όσον αφορά στις δηλώσεις περί συνδικαλιστικού εκπροσώπου, ο κ. Ρουπακιώτης απάντησε στον κ. Δατσέρη: «Επειδή είστε ευφυής ως εκπρόσωπος, μάλιστα, κόμματος που συμμετέχει στην κυβέρνηση, ανακαλύψτε ένα νέο ψεύδος. Αυτό μούχλιασε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: