16.10.12

Δεν κάνουν πίσω οι τροϊκανοί...



Χαρακτηριστικά θρίλερ προσλαμβάνει η διαπραγμάτευση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με τους εκπροσώπους της τρόικας Πολ Τόμσεν, Κλάους Μαζούχ και Ματίας Μορς.

Περίπου στις 12.30 το μεσημέρι της Τρίτης, έπειτα από δυόμιση ώρες συζητήσεων, οι διαβουλεύσεις διακόπηκαν και... συμφωνήθηκε να ξαναρχίσουν στις 3 το μεσημέρι της Τρίτης προκειμένου ο κ. Τόμσεν να έχει το χρόνο να συνεννοηθεί με την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αλλά και ο κ. Βρούτσης να λάβει οδηγίες από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για το χειρισμό των απαιτήσεων της τρόικας.


Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρωινή συνάντηση του κ. Βρούτση με την ομάδα Τόμσεν, διαπιστώθηκε η απόλυτη ασυμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές στο θέμα της κατάργησης των τριετιών που έχει θέσει επιτακτικά η τρόικα ζητώντας να αφαιρεθούν από το βασικό μισθό οι προσαυξήσεις που προβλέπονται με την συμπλήρωση τριών ετών συνεχούς εργασίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι διάσταση απόψεων φαίνεται πως υπάρχει και ανάμεσα στον εκπρόσωπο του ΔΝΤ κ. Τόμσεν με τους συναδέλφους του που εκπροσωπούν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ενδεικτικό του γεγονότος ότι η διαπραγμάτευση μοιάζει στην κόψη του ξυραφιού είναι ότι προτού αποφασιστεί η διακοπή των συνομιλιών για τις τρεις το μεσημέρι, ο κ. Τόμσεν δύο φορές βγήκε από την αίθουσα που γίνεται η συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας προκειμένου να επικοινωνήσει με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και να λάβει οδηγίες.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: