24.10.12

«Να φτάσει στη Βουλή ένα πακέτο που να στηρίζουν και τα τρία κόμματα»...



«Θα πρέπει ο πρωθυπουργός να εξαντλήσει τις δυνατότητές του στο επίπεδο της πολιτικής διαπραγμάτευσης. Εμείς πιστεύαμε ότι έπρεπε να είχαμε ξεκινήσει από την πολιτική διαπραγμάτευση, κυρίως για... τα θέματα της βιωσιμότητας του χρέους, της παράτασης, της εκταμίευσης. Προσχωρήσαμε στην άποψη του πρωθυπουργού, γιατί αυτός έχει τον τελευταίο λόγο και στηρίζουμε με κάθε τρόπο την προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα και ο Έλληνας πρωθυπουργός» δήλωσε, στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά.

Σε ότι αφορά στα εργασιακά, η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι ο υπουργός Εργασίας δεν πρέπει να προχωρήσει σε καμία διαπραγμάτευση, αν δεν πάρει την έγκριση των πολιτικών αρχηγών.

«Είχε τεθεί, εξαρχής και από τον κ. Βενιζέλο και από τον κ. Κουβέλη ότι δεν πρέπει να προχωρήσει ο υπουργός Εργασίας σε καμία διαπραγμάτευση με την τρόικα, αν δεν έχει πάρει την έγκριση των αρχηγών. Εμείς λέμε ότι αυτό είναι ένα μέτωπο που δεν πρέπει να ανοίξει. Περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα της προσπάθειας» είπε η κ. Γεννηματά.

Τόνισε επίσης πως «θα πρέπει να εξαντληθούν οι προσπάθειες να φτάσει στη Βουλή ένα πακέτο που να μπορούν να στηρίξουν και τα τρία κόμματα Και επειδή ειπώθηκε χθες ότι "προχωράμε, με όσους τολμήσουν", νομίζω ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να μιλήσει στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τόλμη, γιατί οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ- και οι σημερινοί βουλευτές και η προηγούμενη ΚΟ- τόλμησαν να στηρίξουν πολύ δύσκολες αποφάσεις, για να στηρίξουν την Ελλάδα, όταν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έδιναν αυτή την μάχη μόνοι τους και οι υπόλοιποι μιλούσαν για ισοδύναμα μέτρα».

Επέμεινε πως το έγγραφο που επικαλείται το ΠΑΣΟΚ για τον ειδικό λογαριασμό εστάλη από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών .

«Το έγγραφο αυτό ζητά να δημιουργηθεί ένας λογαριασμός στην ΕΚΤ και να τον διαχειρίζεται η τρόικα, αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την ελληνική κυβέρνηση. Δεν φάνηκε καθόλου στη συζήτηση να συμφωνεί η κυβέρνηση σε αυτή την κατεύθυνση» πρόσθεσε.


newsbeast.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: