18.10.12

Ο Γ. Ραγκούσης διαψεύδει την "Δημοκρατία"...



Επιστολή διάψευσης του Γιάννη Ραγκούση, πρός το Διευθυντή της εφημερίδας "Δημοκρατία", σχετικά με το Δημοσίευμα της Τρίτης 16/10/2012.
Διαβάστε την:...  

Γιάννης Ν. Ραγκούσης

Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 2012



Προς
το Διευθυντή της εφημερίδας “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”
κ. Χρήστο Μουλίνο




Κύριε διευθυντή,

Απολύτως ανακριβές είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας σας με τίτλο :
“Μοίραζε χρήματα (ως υπουργός) ο Ραγκούσης”.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας:

Για την υλοποίηση και εφαρμογή της ριζικής προοδευτικής μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη» και προκειμένου αυτή να υλοποιηθεί στο εξαιρετικά περιορισμένο χρονικό διάστημα που ήταν διαθέσιμο και κατά τρόπο εύρυθμο, απαιτήθηκε και τελικά επιτεύχθηκε, από το Σεπτέμβριο του 2010 έως και 31 Δεκεμβρίου 2010, να ετοιμαστούν 21 Προεδρικά Διατάγματα και πάνω από 40 Υπουργικές Αποφάσεις.

Επρόκειτο για έναν τεράστιο όγκο δουλειάς παρόμοιο του oποίου πιθανότατα δεν έχει καταγραφεί στην ελληνική Δημόσια Διοίκηση, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ένας όγκος δουλειάς, για τον όποιο εργάστηκαν, με σχεδόν μηδενικό κόστος, αποκλειστικά υπάλληλοι του Υπουργείου καθώς και φορείς της Αυτοδιοίκησης, και υπογραμμίζω, καμία δικηγορική εταιρεία.

Η αναφορά που το δημοσίευμα της εφημερίδας κάνει για τους Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και τον Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής, γίνεται με τρόπο εντελώς παραπειστικό.

Επρόκειτο για ένα τελείως ειδικό αντικείμενο.
Για μια μελέτη η οποία δεν ανατέθηκε από το Υπουργείο σε κάποια δικηγορική εταιρία αλλά, μέσω της ειδικής υπηρεσίας διαχείρισης του ΕΣΠΑ διοικητικής μεταρρύθμισης, ανατέθηκε και υλοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος με ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό και χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκούς πόρους που προορίζονται για τέτοιους ακριβώς σκοπούς και μόνον.

Επρόκειτο για μια μελέτη που έπρεπε να πραγματοποιηθεί στις 13 Περιφέρειες, χωρίς την οποία μάλιστα δεν ήταν δυνατόν να τεκμηριωθεί το Προεδρικό Διάταγμα και κάθε άλλη απόφαση που έπρεπε να ληφθεί για την επίλυση αυτού του σημαντικού ζητήματος.



Αναμένω την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας , όπως με παρρησία έχετε ξανακάνει, καθώς όπως κάθε καλοπροαίρετος αναγνώστης μπορεί να διαπιστώσει, η πραγματικότητα, όταν κανείς τη γνωρίζει στο σύνολό της οδηγεί στα ακριβώς αντίθετα συμπεράσματα από αυτά στα οποία κατέληξε η εφημερίδα σας.

Μια πραγματικότητα που χαρακτηρίστηκε από απόλυτη διαφάνεια καθώς και χρηστή διαχείριση των πόρων του Υπουργείου Εσωτερικών εκείνη την περίοδο.






Με εκτίμηση


Γιάννης Ν. Ραγκούσης




.

Δεν υπάρχουν σχόλια: