8.10.12

Σε επιθετικό αγώνα «που θα λύσει το πρόβλημα της εξουσίας» καλεί η Αλ.Παπαρήγα...


Σε επιθετικό αγώνα με οργάνωση, μαζικότητα, και στην κατεύθυνση της ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων, κάλεσε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι στην έδρα της ΚΕ του κόμματος, στον Περισσό.

«Χωρίς να...
υποτιμούμε τα αμυντικά άμεσα αιτήματα κάθε κλάδου, επιβεβαιώνεται ότι ο αμυντικός αγώνας σήμερα δεν μπορεί να προσφέρει ούτε καν κατακτήσεις-ψίχουλα- αποτελέσματα θα φέρει ο επιθετικός αγώνας που συνδέεται με την επίλυση του προβλήματος της εξουσίας» είπε η κ. Παπαρήγα, υπογραμμίζοντας ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να αλλάξει αυτή του τη θέση, καθώς οποιαδήποτε διαφοροποίηση από αυτή τη θέση θα αφήσει τον λαό απογοητευμένο και μάλιστα απογοητευμένο και από τους δικούς του αγώνες.

Η γγ του ΚΚΕ στην αρχή της συνέντευξής της, επισήμανε ως ιδιαίτερα σημαντικό το πολύπλοκο και σύνθετο πρόβλημα -μεταξύ όλων εκείνων που περιλαμβάνονται στη «νέα κόλαση των μέτρων»- εκείνο της αναγγελίας νομοθετικής ρύθμισης για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού.

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι έτσι καταργείται στην ουσία η Συλλογική Σύμβαση και όλα τα οικονομικά και θεσμικά μέτρα που προβλέπονταν κατά τη σύναψη της Σύμβασης και υπογράμμισε ότι ψεύδονται όταν λένε ότι δεν θα πέσει ο μισθός πιο κάτω.

Η κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης λένε συνειδητά ψέματα, όταν μιλούν για αναπλήρωση με τάχα δίκαιη φορολόγηση ή με την άνοδο του ΑΕΠ και μια πιο δίκαιη αναδιανομή από μια κυβέρνηση προοδευτική ή αριστερή, είπε η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι «στις συνθήκες της κρίσης, αλλά και όταν έλθει η ανάκαμψη -που θα είναι καπιταλιστική ανάκαμψη εντελώς αναιμική και προσωρινή- δεν υπάρχει ούτε η έννοια της αναδιανομής που ξέραμε».

Αληθινή κόλαση θα ζήσουν οι νέοι άνθρωποι που δεν θα έχουν ούτε κατώτατο μισθό, ούτε σύνταξη, είπε η γγ του ΚΚΕ.

Ερωτηθείσα για το μήνυμα του ΚΚΕ στην κ. Μέρκελ, η κ. Παπαρήγα είπε: «Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι που εντοπίζει το πρόβλημα της ΕΕ σε πρόβλημα Μέρκελ, σε αντιθέσεις Όλαντ- Μέρκελ, ή σε αντιθέσεις Βορρά- Νότου».

«Η κ. Μέρκελ είναι η καγκελάριος μιας ηγετικής καπιταλιστικής χώρας στην Ευρώπη, μιας ηγετικής ιμπεριαλιστικής δύναμης, αλλά δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα αν είχε την αντίσταση των κρατών-μελών της ΕΕ- και δεν την έχει την αντίσταση γιατί όλοι συμφωνούν στην στρατηγική αρπαγής των όποιων λαϊκών κατακτήσεων, ενώ ο όποιος καβγάς τους εστιάζεται στο πώς θα μοιράσουν τις επιπτώσεις της κρίσης και ποιο τμήμα τού κεφαλαίου θα βρίσκεται σε καλύτερη θέση στην περίοδο της ανάκαμψης» πρόσθεσε.

«Το μήνυμα προς την κ. Μέρκελ, είναι μήνυμα προς την κυβέρνηση Σαμαρά, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, είναι μήνυμα προς την ΕΕ», υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα.

Σε ερώτηση για την «επιχείρηση καθαρά χέρια», η γγ του ΚΚΕ είπε: «Τα βρώμικα χέρια δεν μπορούν να καθαρίσουν ή να αναγορευθούν σε καθαρά. Κάποιοι ξοφλημένοι πολιτικοί μπορεί να πάνε φυλακή, όμως οι λίστες και η "λιστομαχία", που περιέχει και κλέφτες και φοροφυγάδες, θα χρησιμοποιηθεί για τη λεγόμενη εξυγίανση του πολιτικού συστήματος στα μάτια του λαού, να θεωρήσει δηλαδή ο λαός ότι η κρίση οφείλεται σε ανίκανους και ανέντιμους πολιτικούς».

«Εμείς δεν πρόκειται να σιγοντάρουμε καμία παρανομία και καμία κλοπή, αλλά δεν πρόκειται να δεχθούμε και αυτή την αποπροσανατολιστική επιχείρηση "καθαρά χέρια"- άλλωστε την γνωρίσαμε και στην Ιταλία. όπου η επιχείρηση "γέννησε" τον Μπερλουσκόνι, τον Φίνι και όλο το σάπιο πολιτικό σύστημα» τόνισε.

Η γγ του ΚΚΕ, κληθείσα να σχολιάσει την επικείμενη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, είπε «ότι και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή έχουν στο μυαλό τους τη συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, που θα κλειστεί μέσω συμφωνιών επιχειρηματικών ομίλων, ενώ τα δύο κράτη θα δημιουργούν το κλίμα».

«Αντικειμενικά συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο σημαίνει εγκατάλειψη της όποιας προσπάθειας υποτίθεται ότι κάνει η κάθε κυβέρνηση για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας» κατέληξε...
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: