2.10.12

ΚΥΠΡΟΣ: Υπό κράτηση παραμένουν στα κατεχόμενα οι τρεις αστυνομικοί...

Λευκωσία: Ελεύθερους άφησε το λεγόμενο στρατοδικείο στα κατεχόμενα τους τρεις Ελληνοκύπριους αστυνομικούς, οι οποίοι ωστόσο εξακολουθούν να κρατούνται στα κρατητήρια της λεγόμενης αστυνομίας του ψευδοκράτους.
Το λεγόμενο στρατοδικείο, ενώπιον του...
οποίου οδηγήθηκαν την Τρίτη το μεσημέρι, εξέταζε εναντίον τους το αδίκημα της δήθεν παράνομης εισόδου σε ελεγχόμενη στρατιωτική περιοχή. Αφού κατέβαλαν ως χρηματική εγγύηση το ποσό των 10.000 τουρκικών λιρών (περίπου 4.500 ευρώ) έκαστος, το «στρατοδικείο» άφησε ελεύθερους τους τρεις Ελληνοκύπριους αστυνομικούς, που απήχθησαν από τις κατοχικές αρχές την περασμένη Κυριακή στην νεκρή ζώνη, στην περιοχή της Λουρουτζίνας.

Ωστόσο, η ταλαιπωρία των τριών μελών της Αστυνομίας συνεχίζεται, καθώς σε λίγη ώρα οδηγούνται εκ νέου ενώπιον ψευδοδικαστηρίου αυτή τη φορά, προκειμένου να εξεταστούν τα αδικήματα της δήθεν κατοχής πυροβόλων όπλων και εκρηκτικών υλών και του δήθεν ξυλοδαρμού του οδηγού του αυτοκινήτου που καταδίωκαν.

Οι τρεις αστυνομικοί οδηγήθηκαν και σήμερα στο «στρατοδικείο», με χειροπέδες κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στο πλαίσιο της προπαγάνδας των κατοχικών αρχών.

Απαράδεκτη η κράτηση των τριών δηλώνει η κυβέρνηση

Απαράδεκτη ενέργεια, η οποία ενδεχομένως να συνδέεται και με την ευρύτερη προσπάθεια δημιουργίας έντασης γύρω από το ζήτημα των υδρογονανθράκων, χαρακτηρίζει η κυβέρνηση την παράνομη απαγωγή των τριών αστυνομικών από τις κατοχικές αρχές.

Ο διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Χρίστος Χριστοφίδης, σε δηλώσεις στην τηλεόραση του ΡΙΚ, συνέστησε ψυχραιμία και σοβαρότητα για αντιμετώπιση της κατάστασης, προκειμένου, όπως ανέφερε, να επιτευχθούν οι πολιτικοί μας στόχοι.

Προειδοποίησε, μάλιστα, πως αν καθοδηγηθούμε από συναισθηματισμούς, ενδεχομένως να προβούμε σε ενέργειες που δεν θα βοηθήσουν την πλευρά μας, αλλά τις πολιτικές επιδιώξεις του κατοχικού καθεστώτος.

Σχολιάζοντας την εισήγηση για προσωρινό κλείσιμο οδοφραγμάτων, ο κ. Χριστοφίδης επεσήμανε ότι ο τρόπος προσέγγισης κάποιων πραγμάτων από την κυβέρνησης είναι διαφορετικός από αυτόν του Γιώργου Λιλλήκα...
philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: