20.10.12

Μέτρα για να σταματήσουν οι «κομπίνες» με τις συντάξεις ζητά ο Π.Κοκκόρης...


Παρέμβαση στο ΙΚΑ ώστε να επιταχυνθεί ο χρόνος απονομής των συντάξεων και να διασφαλιστεί η ομαλή πληρωμή καθ΄ όλο το έτος έκανε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κοκκόρης μιλώντας στο διοικητικό συμβούλιο. Ο ίδιος ζήτησε να...
ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να μην υπάρχουν σπατάλες ούτε «κομπίνες» στο Ιδρυμα και να αποτραπούν φαινόμενα κλοπής συντάξεων ή πληρωμής συντάξεων «μαιμού».
Ο κ. Κοκκόρης συμμετείχε επίσης στη 2η Συνδιάσκεψη Υπουργών Αρμοδίων για Θέματα Κοινωνικής Συνοχής του Συμβουλίου της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη από την Τετάρτη 10/10 ως την Παρασκευή 12/10 με θέμα «Οικοδομώντας ένα ασφαλές μέλλον για όλους».

Στη συνδιάσκεψη έλαβαν μέρος 47 κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, τα οποία εκπροσωπήθηκαν από υπουργούς ή γενικούς γραμματείς των αρμόδιων υπουργείων κάθε χώρας.

Ο κ. Κοκκόρης, στη διάρκεια της εισήγησής του στη θεματική ενότητα «Προστασία και ενδυνάμωση των ευπαθών ομάδων ειδικά στην εποχή της κρίσης», αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να βοηθήσει ευπαθή άτομα, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει ειδική μνεία σε κάθε κατηγορία χωριστά: στα μέτρα για τους ηλικιωμένους, για τους ανάπηρους και για τους άνεργους (ειδικά τους νέους).

Επιπλέον, τόνισε ότι «τα μέτρα αυτά στοχεύουν στον ανασχεδιασμό των μέχρι τώρα πολιτικών, ώστε να επιτευχθεί, ορθότερη στόχευση των πόρων, βελτίωση της αποτελεσματικότητας και εξορθολογισμός του συστήματος».

Ακόμη, έθεσε ως αντικείμενο προβληματισμού στους συμμετέχοντες το αποτέλεσμα της εξίσωσης: οικονομική κρίση και αποτελεσματικότητα της κοινωνικής πολιτικής.

Αναφερόμενος στο θέμα τόνισε ότι τα ζητούμενα είναι:

Να εξασφαλιστεί η κοινωνική πρόνοια
Να διατηρηθεί η ενεργός και πλήρης συμμετοχή των προαναφερόμενων ατόμων στην κοινωνία
Να εξασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή σε περιόδους οικονομικής ύφεσης και κρίσης
Να διατηρηθεί ο κοινωνικός ιστός
Να αποφευχθεί η δημιουργία μιας κοινωνίας πολλαπλών ταχυτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: