15.10.12

Προβληματισμός για την αποτελεσματικότητα των Πεπόνη-Μουζακίτη...



parapolitiki.com
Σχεδόν καθημερινά ή έστω 1-2 φορές την εβδομάδα, διαβάζουμε στον Τύπο ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς κ.κ Πεπόνης και Μουζακίτης ζητούν στοιχεία για νέες υποθέσεις, πάντα με βάση διάφορα δημοσιεύματα των εφημερίδων.

Δεν αξιολογώ αρνητικά τη... διάθεση τους αλλά προβληματίζομαι έντονα για την αποτελεσματικότητα των δράσεων τους. Μέχρι στιγμής, οι δυο εισαγγελείς δεν έχουν καταφέρει να...



...ολοκληρώσουν ούτε μια έρευνα, δεν έχουν αποφανθεί οριστικά για τίποτα.

Παράλληλα, η εμπλοκή τους αρκεί από μόνη της για να αδρανοποιήσει οποιαδήποτε ταυτόχρονη ενέργεια του Κράτους. Για παράδειγμα, η έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων για τη λίστα Λαγκάρντ "παγώνει" την έρευνα του ΣΔΟΕ για τις πιθανές παραβάσεις των καταθετών της Ελβετίας, καθώς όλοι περιμένουν το πόρισμα των Πεπόνη-Μουζακίτη.

Όσο δεν διαπιστώνεται κάποια διάθεση της κυβέρνησης να ενισχύσει το υλικοτεχνικά και στελεχιακά τον θεσμό των οικονομικών εισαγγελέων, οι κ.κ Πεπόνης και Μουζακίτης θα ήταν προτιμότερο να επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους στην έρευνα των υποθέσεων που έχουν ήδη αναλάβει και στη συνέχεια να ασχοληθούν με ό,τι νέο προκύπτει.

Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι ήταν ανοίγεις όλα τα θέματα μαζί, θέλεις πράγματι να βγει κάποια άκρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: