22.10.12

Παραιτήθηκε μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων...



Ραγδαίες εξελίξεις φαίνεται να σηματοδοτούνται στο χώρο των δικαστών και εισαγγελέων, μετά τη σημερινή παραίτηση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) Νίκου Σαλάτα, και μετά τις... καταγγελίες για παραποίηση του ψηφίσματος της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης, ότι δεν ανταποκρινόταν πλήρως σε όσα είχαν αποφασιστεί κατά τις εργασίες της συνέλευσης.

«Δυστυχώς διαπίστωσα την εκ των έσω υπονόμευση του συνδικαλιστικού αγώνα» των δικαστών, υπογραμμίζει στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Σαλάτας, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει ότι παραιτήθηκε «προκειμένου να μην είναι συμμέτοχος σε καμιά περίπτωση του διαφαινόμενου εκφυλισμού και υποβάθμισης του συνδικαλισμού ως πυλώνος της Δημοκρατίας».

Σημειώνεται ότι πριν την παραίτηση του κ. Σαλάτα είχε προηγηθεί ψήφισμα τεσσάρων δικαστών, που κατήγγειλαν την αλλοίωση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της ΕΔΕ. Μάλιστα, οι τρεις εξ αυτών, οι Χριστόφορος Σεβαστίδης, Κωνσταντίνος Σαργιώτης και Χαράλαμπος Σεβαστίδης, είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕ, ενώ η τέταρτη, η Μαρία Κουβαρά, είναι απλό μέλος της Ένωσης.

Στο επίμαχο ψήφισμα της ΓΣ της ΕΔΕ αναφέρεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΕ έχει τη δυνατότητα, ανά πάσα στιγμή, να ανακαλέσει τις κινητοποιήσεις του δικαστικού σώματος, οι οποίες παρατάθηκαν μέχρι 10 Νοεμβρίου 2010, ενώ σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες η απόφαση, η οποία ελήφθη από τους δικαστές και εισαγγελείς, ήταν ότι η Γενική Συνέλευση εξουσιοδοτεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης να αποφασίσει για την περαιτέρω στάση των δικαστών μετά την 10η Νοεμβρίου 2012.

Επιπρόσθετα, αναφέρεται, ότι στο ψήφισμα δεν περιλαμβάνεται η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για την πραγματοποίηση συνεδρίου με θέμα την αντισυνταγματικότητα διατάξεων των δύο Μνημονίων και των «εφαρμοστικών νόμων» που εκδόθηκαν στη συνέχεια. Το συνέδριο αυτό θα ήταν υπό την αιγίδα της ΕΔΕ και θα συμμετείχαν Δικηγορικοί Σύλλογοι και καθηγητές των πανεπιστημίων.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: